Eerste 100% Nederlandse IaaS cloud officieel gelanceerd

| NLDatastore | 3 min | 02 juli 2020 11:23
Gewaardeerd
Vandaag is NLDatastore officieel gelanceerd, een 100% Nederlandse IaaS cloud. De software, het personeel en de locatie van de onderliggende infrastructuur zijn volledig Nederlands. Hierdoor kunnen zij gebruik maken van cloud resource waarmee ingespeeld op de toenemende behoefte van organisaties om gebruik te maken van flexibele cloud resources, waarbij de data data gegarandeerd binnen de landsgrenzen blijft.

Flexibel NEDERLANDS VIRTUEEL DATACENTER NLDatastore is een initiatief van Datacenter Almere en is ontwikkeld in samenwerking met Qaleido International. Het platform is ontstaan door de vraag van klanten die colocatie-oplossingen afnamen en flexibel wilden schalen. In de praktijk bleek dat zij vaak tegen fysieke capaciteitsproblemen aanliepen. Hierdoor zijn veelal grote hardware-investeringen nodig. NLDatastore lost dit probleem op door te functioneren als een virtueel datacenter waarin organisaties hun volledige ICT-omgeving kunnen onderbrengen. Beheerders krijgen een overzicht van de complete infrastructuur en managen alle workloads vanuit een eigen omgeving, ongeacht waar de fysieke infrastructuur staat. Vervolgens kunnen resources flexibel op- en afgeschaald worden. Uniek hierbij is dat NLDatastore volledig Nederlands is.

Christian Rouault, Managing Director bij Qaleido International, zegt: “Traditionele infrastructuur kent teveel beperkingen om snel in te kunnen spelen op veranderingen in de markt. Virtuele resources lossen dit probleem op, maar deze worden vaak door niet-Nederlandse providers aangeboden. Daarom hebben wij NLDatastore ontwikkeld: de eerste volledig Nederlands IaaS cloud, waarmee zelfs bedrijfskritische ICT beheerd kan worden. Hierdoor vormt NLDatastore een alternatief voor fysieke datacenters en kan het ingezet worden als aanvulling voor bedrijven die niet zelf willen investeren in hardware.”

Open source voor transparantie en VEILIGHEID

Voorafgaand aan de ontwikkeling van NLDatastore heeft Datacenter Almere uitgebreid onderzoek gedaan onder zijn klanten. Hieruit bleek dat er een wens was voor een open source platform met de mogelijkheid om hybride cloudoplossingen te integreren, waaronder ook public clouds. De software van NLDatastore is gebaseerd Open Nebula. Dit is een open-source platform voor de virtualisatie van de complete ICT-omgevingen, inclusief cloud. NLDatastore integreert direct met KVM-hypervisors, LXD-containers en virtuele machines. De beheerlaag biedt volledige provisioning van servers, elasticiteit en multi-tenancy voor controle over de eigen private cloud. Omdat het een open source oplossing is, kan NLDatastore een hoge mate van maatwerk leveren aan iedere klant. Daarnaast wordt OpenNebula constant bijgehouden met updates, waardoor de omgeving zeer veilig is. Via ansible scripting worden veiligheidspatches voor NLDatastore altijd direct geïnstalleerd. Op de achtergrond worden resources 24x7 gemonitord, waarbij NLDatastore garandeert dat servers altijd online blijven.

Andrew van der Haar, directeur van NLDatastore: “Het is essentieel dat organisaties exact weten waar hun data staat en dat ze zelf de controle over deze data behouden. Door de toenemende complexiteit van infrastructuurbeheer komt deze controle echter in gevaar. Daarom hebben we dit unieke Nederlandse platform ontwikkeld. NLDatastore is specifiek ontworpen om te werken met Nederlandse serverhosting en IaaS. Hierdoor garanderen we dat alle data binnen de landsgrenzen blijft. Dit zorgt voor volledige compliance met wet- en regelgeving, zoals de AVG; op ieder moment is het helder aan welke normen voor gegevensbescherming wordt voldaan.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over NLDatastore

Met NLDatastore kunnen organisaties hun eigen, 100% Nederlands virtueel datacenter inrichten. Door verschillende ICT-onderdelen onder te brengen in in dit virtueel datacenter ontstaat een zeer efficiënte omgeving die continu kan voldoen aan specifieke behoeften. Met NLDatastore via een gebruiksvriendelijke interface nieuwe of tijdelijke resources zoals rekenkracht, opslag en netwerkonderdelen eenvoudig worden toegevoegd. Hierdoor kunnen klanten flexibel groeien en zelf in controle te blijven van hun ICT-landschap. Uniek is dat NLDatastore is een volledig Nederlands bedrijf is; het platform is specifiek ontworpen om te werken met Nederlandse serverhosting en IaaS. Hierdoor garanderen we dat alle data binnen de landsgrenzen blijft. Dit zorgt voor volledige compliance met wet- en regelgeving, zoals de AVG; op ieder moment is het helder aan welke normen voor gegevensbescherming wordt voldaan. NLDatastore is een merknaam van Datacenter Almere.
Meer over NLDatastore

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.