C40 Cities pakt klimaatproblemen aan dankzij Data Explorer-dashboards gebouwd op Qlik analytics-platform

| Qlik | 3 min | 19 november 2019 9:26
Afbeelding: C40 Cities
Burgemeesters en stadsbestuurders in de hele wereld krijgen betere toegang tot inzichten op basis van data bij het aanpakken van klimaatproblemen

Qlik heeft in een samenwerking met C40 Cities verschillende datagedreven dashboards gelanceerd in de C40 Knowledge Hub. C40 Cities heeft gezamenlijk een aantal zogeheten Data Explorer-dashboards ontwikkeld om zaken als luchtkwaliteit, afval, transport en schone energie in de gaten te houden. Al deze dashboards zijn gebouwd op het data analytics-platform van Qlik. De Data Explorer-toepassingen brengen belangrijke datapunten in kaart voor steden in het C40-netwerk en daarbuiten. Daarnaast monitoren ze wereldwijd de status van deze onderwerpen. Door deze dashboards te gebruiken, kunnen steden de besluitvorming verbeteren en beleid en investeringen aanjagen die nodig zijn om de catastrofale klimaatverandering te voorkomen.

“We worden geconfronteerd met een wereldwijde noodsituatie op het gebied van klimaatverandering en de belangrijkste steden van de wereld zetten zich in voor elke actie die nodig is om een klimaatramp te voorkomen”, zegt Rachel Huxley, Director of Knowledge and Learning van C40 Cities. “Deze uitdaging kunnen we alleen aangaan als burgemeesters en stadsbesturen de meest actuele en nauwkeurige data hebben die beschikbaar zijn om hun besluitvorming te ondersteunen. We zijn dan ook verheugd om samen met Qlik steden te helpen bij dit belangrijke werk.”

De C40 Knowledge Hub is een online platform dat inzichten en praktische bronnen combineert met de beste ervaringen van steden die vooroplopen in klimaatactie. Met de Knowledge Hub, in combinatie met de Data Explorer-applicaties van Qlik, hebben steden toegang tot beleidsnotities, technische hulpmiddelen, de meest actuele data en onderzoeken en een reeks case study's. Deze middelen helpen hen om snel en op grote schaal actie te kunnen ondernemen.

“Wanneer je weet waar je moet beginnen en hoe je de voortgang meet, heb je belangrijke hordes overwonnen bij het opstellen van maatregelen om de klimaatverandering in de hele wereld te bestrijden,” aldus Julie Kae, Executive Director van Qlik.org. “C40 Cities begrijpt hoe belangrijk data zijn bij het meten van prestaties en het bepalen welke actie als eerste nodig is. We zijn er bijzonder trots op dat we C40 Cities mogen ondersteunen om stadsbestuurders over de hele wereld te helpen bij het gebruik van data om positieve klimaatactie in gang te zetten.”

C40 Cities en Qlik hebben de afgelopen jaren steeds intensiever samengewerkt, zoals te zien is in een videoserie ter ondersteuning van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties. De samenwerking uitte zich onder meer in het developer-ecosysteem van Qlik tijdens Qlik’s Qonnections event in 2018. Tijdens de sessies werkten developers aan applicaties om met behulp van data verborgen inzichten te ontdekken over onderwerpen als de uitstoot van broeikasgassen en klimaatrisico's. Voor deze applicaties werd een groot aantal datasets van alle C40-steden gebruikt met informatie over onder meer uitstoot, klimaatrisico's en klimaatacties. Er werd ook een hackathon georganiseerd om een specifieke uitdaging voor de stad Boston aan te pakken. Hierbij ging het om het ontwikkelen van applicaties op het gebied van energieprestaties van gebouwen en het ontdekken van oplossingen waarmee gebouweigenaren, bedrijven en inwoners van Boston het energieverbruik, de energiekosten en de uitstoot van broeikasgassen kunnen beperken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Qlik
Qlik werkt elke dag aan een datavaardige wereld, waarin iedereen data in kan zetten om betere beslissingen te nemen en elke mogelijke uitdaging op te lossen. Alleen Qlik biedt end-to-end, realtime oplossingen voor data-integratie en -analyse die organisaties helpt toegang te krijgen tot hun data en deze om te zetten in waarde. Bedrijven gebruiken Qlik om dieper in het gedrag van hun klanten te duiken, bedrijfsprocessen opnieuw uit te vinden, nieuwe winstmogelijkheden aan te boren en risico's en beloningen tegen elkaar af te wegen.
Meer over Qlik
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.