Nieuwe onboard-camera’s van Axis zorgen voor meer veiligheid in openbaar vervoer

ARTPEC-7-chip garandeert beste beeldkwaliteit in alle mogelijke omstandigheden

| Axis Communications | 3 min | 02 juli 2020 11:32
Afbeelding: De P3925-R Onboard-camera | Copyright: Axis Communications
Om reizen met het openbaar vervoer zo veilig mogelijk te maken, heeft Axis Communications twee nieuwe onboard-camera’s ontwikkeld die voldoen aan de hedendaagse behoeften. Dankzij de ARTPEC-7-chipset garanderen de AXIS P3925-R en AXIS P3935-LR optimale beeldkwaliteit, ongeacht de lichtomstandigheden. De video-analytics die op de camera kunnen worden gedraaid (‘on the edge’), bieden vervoersmaatschappijen een breed scala aan aanvullende mogelijkheden.

De voornaamste uitdaging bij het ontwikkelen van onboard-camera's is dat ze aan een bewegend voertuig moeten worden bevestigd, meestal één die dag en nacht en zowel boven- als ondergronds wordt gebruikt. Axis blijft hierin innoveren en doet dat op alle fronten. De cameramodellen zijn bestand tegen schokkende, trillende bewegingen en presteren onder alle lichtomstandigheden. Bovendien voldoen beide camera’s aan de relevante transportnormen, waaronder EN50155, EN45545 en NFPA130.

Stabiele en scherpe beelden

Hobbelige wegen, starten en stoppen of sporen die veel trillingen veroorzaken; geen enkel obstakel zorgt voor verlies van beeldkwaliteit. Voor het eerst hebben de twee nieuwe camera's een geïntegreerde versnellingsmeter die, samen met de ingebouwde gyrosensor, de elektronische beeldstabilisatie (EIS) ondersteunt en voor vloeiende beelden zorgt. De variabele framesnelheid (tot 45 frames per seconde) zorgt ervoor dat ook naar buiten toe gerichte camera’s op voertuigen met een hoge snelheid, bijvoorbeeld geplaatst op het dashboard van de bestuurder, alle details vastleggen.

Ook aan wisselende lichtomstandigheden is gedacht. De ARTPEC-7-chipset in de camera’s garandeert een uitstekende beeldkwaliteit in alle lichtomstandigheden, van ’s morgens vroeg tot midden in de nacht. Axis Forensic WDR en Axis Lightfinder zorgen er daarnaast voor dat de beelden ook duidelijk blijven bij weinig licht en sterk tegenlicht, bijvoorbeeld wanneer de camera rechtstreeks naar fel zonlicht is gericht. De AXIS P3935-LR komt met onzichtbare infraroodleds (940 nanometer), die bewaking in volledige duisternis mogelijk maken en zowel de bestuurder als passagiers niet afleiden.

Sterke analytics

De door Axis ontwikkelde ARTPEC-7-chip biedt tal van verbeteringen op het gebied van beeldverwerking, analytics, compressie-efficiëntie en firmwarebeveiliging. Edge-analytics openen een wereld van mogelijkheden op het gebied van veiligheid, beveiliging en operationele efficiëntie.

“Zo levert een demografische analyse van passagiers waardevolle informatie op, waarmee vervoersmaatschappijen hun routes en dienstverlening kunnen optimaliseren. In deze tijd kunnen analytics ook worden ingezet om gezondheidsrisico’s te beperken door de bezettingsgraad te meten, zodat social distancing-maatregelen beter kunnen worden nageleefd”, aldus Jan Engelschalt, Business Development Manager Transportation bij Axis.

De nieuwe Axis onboard-camera’s beschikken over de vertrouwde metalen behuizing die vandaalbestendig is en komen in het gebruikelijke compacte formaat, zodat eerdere versies eenvoudig te vervangen zijn.  Tot slot genereert de geïntegreerde microfoon in de AXIS P3935-LR waarschuwingen op basis van verbale agressie of onrust om zo de veiligheid van passagiers nog verder verbeteren, waardoor de camera ook geschikt is voor gebruik door bijvoorbeeld hulpdiensten.

Klik hier voor meer informatie over de AXIS P3925-R en AXIS P3935-LR. Klik hier om de AXIS P3925-R en AXIS P3935-LR camera's in actie te zien.

Beide camera’s zijn inmiddels verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Axis Communications
Axis maakt een slimmere en veiligere wereld mogelijk, door netwerkoplossingen te ontwikkelen die inzicht bieden in het verbeteren van de veiligheid en nieuwe manieren van zakendoen. Als technologieleider in netwerkvideo biedt Axis producten en diensten voor videobewaking en beeldanalyse, toegangscontrole en audiosystemen.
Meer over Axis Communications
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.