Techsector schrijft open brief aan Nederland

In totaal 85 techbedrijven, investeerders, kennisinstellingen en accelerators hebben vandaag een open brief geschreven aan Nederland. De brief staat als advertentie vandaag in het AD en het FD

| Techleap | 2 min | 2 juli 2020 11:41
Copyright: Techleap
In de brief vieren de ondertekenaars, onder wie Taco Carlier (VanMoof) Jitse Groen (Takeaway), Corinne Vigreux (Codam), Pieter Duisenberg (VSNU), Alexander Ribbink (Keen Venture Partners)  en Constantijn van Oranje (Techleap.nl) de uitverkiezing van Nederland tot de top drie beste startuplanden van Europa vorige week in de internationale Genome-ranking, en onderstrepen zij de belangrijke rol die zij kunnen en willen spelen om Nederlanders sterker uit de crisis laten komen. “Zoals technologie ons land mede draaiend hield tijdens de coronacrisis, zo kunnen wij nu ervoor zorgen dat het herstel van ons land versneld wordt. Startups zorgen voor 3x zoveel banengroei dan andere bedrijven. Wij kunnen zorgen voor de vernieuwing die nodig is om ons minder afhankelijk te maken van buitenlandse producten. Wij werken aan de producten waar Nederland trots op kan zijn- vandaag en morgen. Dat Nederland een klimaat heeft gecreëerd waarin startups en scale-ups kunnen opbloeien is daarbij een enorme steun in de rug. Wanneer er nog een paar extra stappen worden gezet, geeft ons dat nog meer mogelijkheden om bedrijven te bouwen die bijdragen aan het oplossen van wereldwijde problemen en nieuwe banen creëren. Zodat Nederland over 10 jaar nog steeds bedrijven heeft om trots op te zijn en die ons land sterk houden als het het hardst nodig is’, schrijven de ondertekenaars. 

#KickstartNL

Technologie van startups en scale-ups speelde een belangrijke in het mede doordraaien van de economie en samenleving tijdens de coronacrisis. Door tech konden Nederlanders thuis werken, onderwijs volgen, boodschappen laten bezorgen en snel medische hulpmiddelen produceren toen dat nodig was. 

Initiatiefnemer van de brief is Techleap.nl, MT-lid Myrthe Hooijman: “Met deze positieve oproep wil de techsector laten zien dat zij er alles aan wil doen om Nederland sterker, duurzamer en innovatiever uit de crisis te laten komen. Tech speelt inmiddels een cruciale rol in ons leven, in onze economie en maatschappij. Dat heeft Corona bewezen. Nu is het zaak dat we als land doorpakken en techbedrijven en het ecosysteem de ruimte geven om de beste bedrijven, talenten, technologie en investeerders voort te brengen, aan te trekken en vast te houden.”

De brief is via deze link te bekijken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Techleap
Over Techleap
Techleap.nl helpt het tech-ecosysteem van Nederland te kwantificeren en te versnellen door de leiders van morgen op het gebied van technologie te empoweren. Techleap.nl creëert zo het optimale klimaat voor technologiebedrijven om te schalen met programma's en initiatieven die de toegang tot kapitaal, markt, talent en technologie verbeteren. Special Envoy voor Techleap.nl is Constantijn van Oranje.
Meer over Techleap
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.