T-Mobile optimaliseert dienstverlening met geautomatiseerde netwerkomgeving van Telindus

| Telindus | 3 min | 02 juli 2020 11:55
Copyright: T-Mobile
Telindus ondersteunt T-Mobile om mee te gaan met de toenemende netwerkcomplexiteit. T-Mobile, al vier jaar lang op rij als beste uit de test van de onafhankelijke testautoriteit Umlaut met het snelste mobiele netwerk van Nederland, staat voor de uitdaging deze vitale infrastructuur beheersbaar te houden. Kern van de samenwerking met Telindus is het automatiseren van deze infrastructuur, waardoor T-Mobile met één druk op de knop klanten sneller, veiliger en flexibeler de gewenste diensten kan leveren. Nu, en in de toekomst.

Stabiel netwerk, perfecte dekking

De ontwikkelingen in mobiele diensten zijn de afgelopen decennia ontzettend snel gegaan. We zijn allemaal in hoge mate afhankelijk geworden van het mobiele netwerk en van de diensten die providers zoals T-Mobile leveren. T-Mobile voorziet zijn klanten van essentiële connectivity- en communicatiediensten.

"Zij rekenen op een stabiel netwerk, een perfecte dekking en een hoge snelheid. Wat je wilt voorkomen is dat met iedere nieuwe netwerkgeneratie het aantal mensen in onderhoud en beheer en de software- en hardwarematige infrastructuur lineair toeneemt. Het antwoord daarop is het slim automatiseren van de diensten binnen de verschillende typen infrastructuur,” aldus Johan van den Branden, Director Mobile Network bij T-Mobile. “Daarbij vertrouwen wij op de kennis en ervaring van Telindus.”

Doorlooptijd drastisch omlaag

In samenwerking met Telindus bouwt T-Mobile stap voor stap een netwerkomgeving die klanten van de netwerkprovider in staat stellen snel te schakelen. Voor het uitrollen van bepaalde diensten wordt de doorlooptijd drastisch teruggebracht: van soms wel 4 weken naar 3 minuten, legt Albert Lentink, Enterprise Architect bij Telindus uit. “De stappen die veel tijd in beslag namen, zijn geautomatiseerd. Ook is security integraal meegenomen.”

“Het grote voordeel is dat we met deze geautomatiseerde werkwijze klantervaringen optimaliseren”, vervolgt Johan van den Branden. “De stap naar 5G maken we hiermee op een kostenefficiënte wijze. Door de oplossingen van en de strategische samenwerking met Telindus blijven we zelf ook Agile. We kunnen onze mensen slim inzetten, bijvoorbeeld op innovatie. Hierdoor kunnen we meer tijd vrijmaken om nieuwe diensten te definiëren in en met ons state of the art netwerk.”

Klantervaringen optimaliseren

Albert Lentink: “Vanuit mijn rol als digitale transformatie versneller help ik organisaties met het automatisch realiseren van een dynamische, duurzame architectuur. Samen met de T-Mobile experts zijn we klein begonnen. Vanuit dit inzicht zijn vervolgstappen geconcretiseerd om de complexiteit eenvoudiger te beheersen. Dit in samenhang met fundamentele veranderingen. Het is erg knap hoe het T-Mobile team de time-to-market verkort. Dit doen ze met hun mind-shift: de klantdienst staat centraal en niet de elementen van de dienst. Ik ben enorm trots hoe ze continu verbeteringen zien en toepassen. De nieuwe manier van werken is echt verankerd in hun denken en doen.”

Bekijk de video over deze samenwerking hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Telindus
Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.
Meer over Telindus
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.