HMD Global opent nieuw ‘Centre of Excellence’ voor R&D als onderdeel van transitie naar leverancier van hardware én diensten

Overname van activa van Valona Labs in Tampere, Finland, verstevigt leiderschap op gebied van mobiele security

| HMD Global | 3 min | 02 juli 2020 15:15
Copyright: HMD Global
HMD Global, the home of Nokia-phones, kondigt aan dat het de activa van Valona Labs in Tampere (Finland), een specialist in mobiele-, bedrijfs- en cyber security software, overneemt. De overname bouwt verder aan HMD Global’s reputatie als wereldwijde leider op het gebied van smartphone-software-updates en -beveiliging en vormt de basis van een gloednieuw Centre of Excellence voor onderzoek en ontwikkeling. Het Centre of Excellence specialiseert zich in software, beveiliging en diensten, waarmee HMD Global de overgang van uitsluitend hardware-leverancier naar een gecombineerd hardware- en dienstenbedrijf bevordert.

In maart van dit jaar lanceerde HMD Global zijn wereldwijde dataroamingdienst HMD Connect, waarmee gebruikers overal ter wereld profiteren van een eenvoudige data-simkaart. Dit was de eerste stap in een nieuwe servicecategorie.

De komende maanden concentreert het Centre of Excellence zich op de verdere ontwikkeling van HMD Connect. Tevens werkt het aan andere diensten, zoals vergrendeling van apparaten op afstand, enterprise mobility management, software beveiliging van mobiele apparaten, veilige netwerkcommunicatie en black-box testing. Daarnaast heeft HMD Global de ambitie om de scope van het centrum op termijn uit te breiden naar beeld- en geluidstechnologieën. 

De oprichting van het Centre of Excellence leidt tot de onmiddellijke werving van software professionals in de regio. Ari Heikkinen, Head of Unit bij Valona Labs, is verantwoordelijk voor het management.

"Het uitgangspunt van HMD Global is dat veiligheid en betrouwbaarheid een basisvereiste zijn van elke Nokia-smartphone. Door de activa van Valona Labs over te nemen, zijn we sterker dan ooit in staat om deze belofte na te komen en het vertrouwen van onze fans verder op te bouwen, wat één van de kernwaarden van ons bedrijf is”, zegt Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global. “We zijn trots op onze Finse roots en ons premium Scandinavisch design, en daarom zijn we verheugd dit nieuwe Centre of Excellence naar Tampere te brengen. Door de acquisitie van deze activa leggen we de basis voor een R&D-hub die ons bedrijf en de producten die we aanbieden aan onze fans transformeert.”

"We werken al geruime tijd nauw samen met HMD Global en ik ben verheugd om onze samenwerking te blijven versterken. Met dit nieuwe Centre of Excellence smeden we het ijzer terwijl het heet is. Tijdens de wereldwijde pandemie zijn er steeds meer cybersecurity incidenten geweest, wat betekent dat er geen beter moment is om onze inspanningen op het gebied van mobiele beveiliging te vergroten,” voegt Ari Heikkinen, de nieuwe Senior Director Security and Enterprise Solutions bij HMD Global, toe.

“Tampere staat bekend als een centrum voor technologische ontwikkeling, met name op het gebied van mobiele innovatie. We kijken ernaar uit om de expertise van de regio te benutten en zullen verschillende samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken met verschillende bedrijven in het gebied en met de technologie afdeling van de Universiteit van Tampere. Naarmate we uitbreiden, ontstaat er onmiddellijk behoefte aan nieuw talent om ons team te komen versterken en ik ben persoonlijk enthousiast over de vele mogelijkheden die dit in de toekomst oplevert voor Finland.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HMD Global

HMD Global is het huis van de Nokia-telefoons. HMD ontwerpt en verkoopt een reeks smartphones en gespecialiseerde telefoons voor een brede waaier van consumenten en in verschillende prijscategorieën. HMD is de trotse exclusieve licentienemer van het Nokia-merk voor telefoons en tablets en zet sterk in op innovatie en kwaliteit. Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation.
Meer over HMD Global

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.