De nieuwe devolo Magic 2 WiFi next: nieuwe generatie Mesh-WiFi

| devolo | 4 min | 02 juli 2020 15:29
Copyright: devolo
Het beste van twee werelden: devolo, de netwerkspecialist, introduceert Magic 2 WiFi next, een optimale combinatie van innovatieve Mesh-WiFi-functies en Powerline-technologie (PLC). De nieuwste versie van G.hn, de PLC-standaard, maakt transmissiesnelheden mogelijk van maximaal 2.400 Mbps in de backbone. Hiermee biedt de Magic 2-serie de snelste PLC-adapters die op dit moment verkrijgbaar zijn. Ook ondersteunt de devolo Magic 2 WiFi next Multi-User MIMO en access point steering, voor betere WiFi-performance.

devolo Magic: dé oplossing voor thuiswerken

Met de nieuwe Magic 2 WiFi next werkt devolo verder aan de ontwikkeling van zijn succesvolle Magic-serie. Heiko Harbers, CEO van devolo AG: “Verschillende positieve productbeoordelingen laten zien dat devolo dé oplossing is op het gebied van thuiswerken. De nieuwste generatie G.hn zorgt ervoor dat Powerline krachtiger is dan ooit; het internetsignaal wordt niet langer verstoord door muren of plafonds. In combinatie met de verbeterde WiFi-functies van Magic 2 WiFi next resulteert dit in de best mogelijke gebruikerservaring door heel het huis.”

devolo Magic 2-adapters hebben een bereik van maximaal vijfhonderd meter via het elektriciteitsnet. Op die manier veranderen ze elk stopcontact in een high-speed toegangspunt. Daarmee zijn devolo Magic 2-producten niet alleen de snelste Powerline-adapters die momenteel verkrijgbaar zijn, maar hebben ze ook het grootste bereik. 

Nieuw: Multi-User MIMO

De nieuwe Multi-User MIMO (MU-MIMO) garandeert nog betere WiFi-performance met de devolo Magic 2 WiFi next. De technologie voorziet meerdere apparaten tegelijk van de optimale transmissiecapaciteit. Zo is het mogelijk om nieuwe series in 4K te streamen, terwijl iemand anders in de kamer ernaast een online game speelt op een tablet, en weer een ander gezinslid videobelt op de thuiswerkplek. MU-MIMO controleert automatisch de WiFi-datastromen op efficiënte wijze.

Alternate text

Doorontwikkelde Mesh-WiFi

De Mesh-functie van de devolo Magic 2 WiFi is nu uitgerust met access point steering. Deze functie maakt automatisch verbinding met de krachtigste WiFi-hotspot in de buurt, zodat de smartphone, tablet of andere apparaten optimaal verbonden blijven, zelfs als de gebruiker zich door het huis verplaatst. De Mesh-WiFi-functies van de nieuwe devolo Magic 2 WiFi worden daarnaast aangevuld met functies als fast roaming, band steering, airtime fairness en config sync (single SSID), waarmee de Magic WiFi-adapters ook al zijn uitgerust.
 
Fast roaming (client steering) garandeert een snelle verbinding van de clients met de krachtigste WiFi-hotspot, maar de activiteit wordt door de client zelf uitgevoerd. Band steering, geïntegreerd in de WiFi-adapters van de Magic 2, zorgt ervoor dat alle WiFi-clients automatisch verbinding maken met de optimale frequentieband. Als de 2,4 GHz-band druk bezet is, schakelen de clients over op de 5 GHz-band zonder dat de gebruiker daar iets voor hoeft te doen. Dankzij de airtime-fairness-functie krijgen snelle clients voorrang op het netwerk en worden ze niet langer vertraagd door oudere, tragere clients. Config sync maakt de synchronisatie van WiFi-configuratiedata mogelijk met alle Magic-hotspots. 

Heel veilig: WPA3

Dankzij WPA3 is de WiFi-verbinding extreem goed beveiligd. De huidige beveiligingsstandaard van de WiFi Alliance is gebaseerd op het WPA2-protocol en biedt krachtige bescherming tegen ongewenste toegang dankzij 128-bit-versleuteling. Tegelijkertijd maakt dit het verbinden van nieuwe apparaten met het thuisnetwerk eenvoudiger. Hiervoor is het wel nodig dat de WiFi-clients WPA3-versleuteling ondersteunen. WPA2-bescherming blijft beschikbaar voor alle andere clients. Daarnaast is het mogelijk om WPA3 en WPA2 te combineren.

Alternate text

Plug & Play dankzij auto-pairing

Het installeren van de devolo Magic 2 WiFi next-adapters is heel eenvoudig: steek de ene adapter in het stopcontact, verbind deze met de router via de Ethernet-kabel, steek de tweede adapter binnen twee minuten in een ander stopcontact en de adapters maken automatisch verbinding. Tijdens dit proces wisselen ze een geïndividualiseerde beveilings-ID uit, zodat de dataverbinding via het elektriciteitsnet beschermd is. Daarnaast kunnen gebruikers stapsgewijs door de installatie van het devolo-thuisnetwerk lopen met behulp van de installatiewizard. 

Eenvoudige bediening via app en software

Het netwerk is eenvoudig te bedienen met de devolo Home Network App. Of er nu extra adapters moeten worden geïntegreerd in het netwerk, of dat er gastaccounts of een kinderslot moeten worden ingesteld: alle configuraties zijn binnen enkele seconden en zonder deskundige hulp te regelen. devolo werkt continu aan de Home Network App en voegt regelmatig nieuwe functies toe via gratis updates. De devolo Cockpit-software en de webinterface zijn ook eenvoudig te bedienen. 

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Magic 2 WiFi next is nu verkrijgbaar – zowel online als in de winkel – in verschillende varianten. De Starter Kit bevat twee adapters en heeft een adviesprijs van 199,90 euro. De Starter Kit dekt circa 90 m2. De devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit dekt grotere ruimten tot circa 180 m2. Deze kit is uitgerust met drie adapters en verkrijgbaar voor 299,90 euro. Om een bestaand Magic-netwerk uit te breiden, zijn de Magic 2 WiFi next-adapters ook afzonderlijk verkrijgbaar voor 129,90 euro. devolo biedt drie jaar garantie op al zijn producten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over devolo

devolo maakt de woning intelligent en het stroomnet slim. Privéklanten brengen met Powerline-adapters van devolo highspeed dataverbindingen in elke ruimte. Internationaal zijn er ongeveer 40 miljoen dLAN®-adapters in gebruik. Bovendien ontdekken klanten met devolo Home Control de mogelijkheden van het Smart Home – snel in te richten, naar wens uitbreidbaar en makkelijk per smartphone te bedienen. Als OEM-partner past devolo zijn producten en oplossingen aan de individuele behoeften van internationale telecombedrijven aan. Op professioneel terrein biedt de ombouw van de energievoorzieningsinfrastructuur bovendien kansen: met devolo-oplossingen kunnen nieuwe Smart Grids realtime bewaakt en geregeld worden, en zijn volledig nieuwe diensten te realiseren.
Meer over devolo

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.