DKV introduceert telematicasysteem met real-time data

DKV LIVE biedt Track&Trace en Estimated Time of Arrival functies conform regels voor rij- en rusttijden, efficiënt plannen van routes en tankstops

| DKV | 2 min | 06 juli 2020 14:35
Afbeelding: DKV Live screenshot | Copyright: DKV
Mobility serviceprovider DKV introduceert DKV LIVE: een volledig ontwikkeld telematicasysteem met tal van aanvullende functies, zoals Track&Trace en Estimated Time of Arrival. Hiermee krijgt de gebruiker real-time zicht op de aanleverketen, waarbij de regels voor rij- en rusttijden van de betreffende chauffeur zijn meegenomen. Verder biedt DKV LIVE efficiënte routeplanning op basis van kaartgegevens van kwaliteitsprovider Here. Bij de routeplanning wordt voor het bepalen van het dichtstbijzijnde en voordeligste tankstation tevens rekening gehouden met de aanwezige brandstof in de truck en eventuele klantspecifieke tankkortingen.

Hiervoor is nodig: een kastje ter grootte van een pakje tissues dat aan de Fleet Management Interface (FM) van de wagen wordt gekoppeld. De FM levert de benodigde informatie, die vervolgens via de cloud wordt verwerkt en doorgestuurd. Alle gegevens zijn in real time via het DKV LIVE portal inzichtelijk.

"DKV brengt met DKV LIVE digitale oplossingen die al standaard zijn in de B2C-sector nu ook naar de B2B-markt", zegt Marco van Kalleveen, CEO van DKV Mobility. "Hieronder valt bijvoorbeeld het real-time volgen van leveringen en wagenparken. Zo kunnen nieuwe mogelijkheden en producten, zoals exacte bepaling van verwachte aankomsttijden, de inzichtelijkheid van vervoer aanmerkelijk vergroten. Dat levert dan weer effectieve kosten- en CO2-besparing op.”

Voor de tweede helft van dit jaar staan bij DKV LIVE vele uitbreidingen gepland. Zo zullen chauffeurs en verladers via de DKV LIVE app communiceren en zal DKV LIVE stap voor stap worden uitgebreid en als portal uitgroeien tot een all-in oplossing voor intelligent fleet management.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over DKV

DKV Euro Service is al ruim 85 jaar een van de meest toonaangevende service providers op gebied van wegvervoer en logistiek. Variërend van verzorging onderweg zonder contante betaling bij acceptatiepunten van allerlei merken tot aan tol afrekenen en btw-restitutie, biedt DKV tal van diensten met als doel kostenoptimalisatie en effectief fleet management op de Europese wegen.
Meer over DKV

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.