Capteur lanceert social distancing tool voor veilig werken op kantoor

| Capteur | 2 min | 06 juli 2020 14:58
Gewaardeerd
Afbeelding: Capteur Software Ontwikkeling heeft een social distancing tool ontwikkeld die het bedrijven makkelijk maakt om aan de RIVM richtlijnen te voldoen | Copyright: Capteur
Steeds meer werknemers willen weer op kantoor werken. Werkgevers doen er dan ook alles aan om een veilige werkplek te creëren die voldoet aan de richtlijnen van het RIVM. Anderhalve meter afstand houden is hierbij cruciaal. Capteur Software Ontwikkeling heeft een social distancing tool ontwikkeld die het bedrijven makkelijk maakt om aan deze maatregelen te voldoen. Als eerste maakt de tool het mogelijk om een werkplek op kantoor te reserveren, daarnaast krijgen werknemers die op kantoor zijn een badge die gelinkt is aan de tool. Deze badge signaleert wanneer je binnen anderhalve meter afstand van elkaar komt. Ook kan de tool, wanneer iemand positief getest is op corona, bijdragen aan een contactonderzoek.

De anderhalve meterregel zal voorlopig nog niet verdwijnen. Veel werkplekken worden opnieuw ingericht om de anderhalve meter afstand op kantoor te kunnen waarborgen. Dit komt in de meeste gevallen neer op minder plekken. Via de social distancing tool van Capteur kan de werknemer een vrije werkplek reserveren, wat ervoor zorgt dat er niet te veel werknemers op kantoor zijn waardoor het mogelijk is om ook daadwerkelijk de anderhalve meter afstand te bewaren.

Voldoende afstand

Dwayne Bartels, commercieel manager en programmeur bij Capteur: “De veiligheid van het personeel is het belangrijkste, zij moeten zonder angst kunnen werken. Tegelijkertijd merken we dat het voor sommige mensen lastig is om zich aan de anderhalve meter afstand te houden. Onze badge geeft een duidelijk signaal als medewerkers te dicht bij elkaar staan. Deze badges worden ook tijdelijk beschikbaar gesteld aan bezoekers.”

Contactonderzoek

In geval van een corona-besmetting binnen een bedrijf kan de tool worden ingezet voor contactonderzoek. Alle medewerkers die de voorgaande twee weken in contact zijn geweest met een besmet persoon, krijgen een bericht. Zij kunnen direct in quarantaine en zich laten testen op het coronavirus. De overige medewerkers die niet in contact zijn geweest met een besmet persoon kunnen gewoon hun werk blijven doen. Op die manier kan het bedrijf toch doordraaien.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Capteur

Over Capteur

Capteur Software Ontwikkeling is leverancier van een Social Distancing Tool. Met deze tool zetten we de volgende stap om een veilige en verantwoorde werkplek op het kantoor te creëren.
Meer over Capteur

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.