F5 werkt samen met Rakuten Mobile aan veilige uitrol 5G-netwerk

| F5 Networks | 2 min | 19 november 2019 14:12
F5 heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Rakuten Mobile, de dochtermaatschappij voor mobiele netwerken van Rakuten Group. Samen lanceren ze ‘s werelds eerste volledig gevirtualiseerde, cloud-native mobiele netwerk. De provider gebruikt F5’s network functions virtualization (NFV) om het mobiele netwerk te optimaliseren en de introductie van 5G services in 2020 te versnellen. F5’s telecom services leveren een snellere, veiligere gebruikerservaring aan klanten van Rakuten.

Het 5G-ready netwerk van Rakuten Mobile gebruikt een innovatieve, software-aangestuurde architectuur in de cloud, waarmee stabiliteit, schaalbaarheid en agility gegarandeerd wordt, terwijl kosten effectief onder controle blijven. Naar verwachting zal dit model niet alleen in Japan, maar in de wereldwijde telecommarkt baanbrekend zijn.

Rakuten Mobile slaat de handen ineen met F5 om het cloud-native netwerk te schalen, flexibeler te maken en verder uit te breiden, zonder daarbij in te boeten op beheersbaarheid. De NFV-functies van F5 bieden Rakuten onder andere eenvoudigere en betere service-orchestratie, applicatiebeschikbaarheid, performance en bescherming. Daarnaast heeft de provider een ongekende vrijheid en agility om services uit te rollen en is een hogere throughput, een low-latency netwerk en voorspelbare schaalbaarheid van services mogelijk.

Eerder dit jaar introduceerde F5 verschillende oplossingen om providers bij te staan in de introductie van 5G-services, terwijl investeringen in 4G-technologie bewaard blijven. Aan Rakuten levert F5 heeft een volledige suite N6/SGi-LAN oplossing geleverd bestaande uit gevirtualiseerde CGNAT, SGi Firewall, DNS Transparant Cache en IP Traffic Optimization functies.

James Feger, VP en General Manager Service Provider business bij F5: “Rakuten is een van de meest innovatieve merken in Japan, en is een ideale partner in strategische projecten zoals dit. Na jaren voorbereiding op 5G, zien we nu de eerste partijen die de beloftes waarmaken.”

Tareq Amin, Rakuten Mobile’s Chief Technology Officer: “Wij willen een netwerk maken dat innoveert met de snelheid van software, en schaalt met de snelheid van cloud. Onze roots liggen in technische en operationele innovatie, waardoor we uniek in staat zijn dit te realiseren. In samenwerking met partners als F5 kunnen we de hoogwaardige, kosteneffectieve mobiele services verlenen aan onze klanten die we voor ogen hebben.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over F5 Networks
F5 (NASDAQ: FFIV) geeft ‘s werelds grootste bedrijven, service providers, overheden en consumentenmerken de gelegenheid om elke app, waar dan ook, veilig aan te bieden aan de gebruikers. F5 levert cloud en security applicatieservices die organisaties in staat stelt een infrastructuur te kiezen die het beste bij hen past, zonder concessies te doen op snelheid en controle.
Meer over F5 Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.