Cloud ontvangt grootste deel technologiebudget Limburgse bedrijven

Big data en software development meest kansrijk

| Conclusion | 2 min | 07 juli 2020 13:29
De technologie waarin in Limburg momenteel het meest geïnvesteerd wordt, is cloud, op de voet gevolgd door software development. In respectievelijk 13 en 11 procent van de bedrijven wordt hier momenteel het meeste aan uitgegeven. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion Zuyd onder 148 Limburgse bedrijven met minimaal 10 fte. Op de derde plek staat RPA, oftewel Robotic Process Automation (7 procent), en de top vier wordt afgesloten door Internet of Things (6 procent).

Big data en software development veelbelovend

Hoewel de Limburgse bedrijven momenteel het meest spenderen aan de cloud, wordt deze technologie niet als het meest veelbelovend gezien. Van big data en software development wordt de komende jaren namelijk het meest verwacht. Beide technologieën worden door 26 procent van de respondenten genoemd als meest veelbelovend. Net iets lager (24%) scoort cloudtechnologie. Daarnaast zijn er genoeg andere technologieën waar bedrijven de komende jaren veel van verwachten, zoals cybersecurity (19%), Internet of Things (16%) en machine learning (16%).

  image

“Het is goed om te zien dat Limburgse bedrijven innovatie hoog in het vaandel hebben staan. Zo wijst het onderzoek uit dat naast de bekendere technologieën als de cloud, er in onze provincie ook zeker al geïnvesteerd wordt in de jongere technologieën als blockchain, low-code en machine learning”, aldus Marco Bosma, directeur bij Conclusion Zuyd. “Wij merken ook dat steeds meer bedrijven deze technologieën willen verkennen om te zien hoe zij hier de vruchten van kunnen plukken. Een groot deel van de organisaties zien echter de meeste kansen binnen software development en big data.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Conclusion

Conclusion is de naam van ons unieke ecosysteem. Een ecosysteem op het vlak van Business Transformatie en IT Services. We zijn er voor startups, groeiers en gevestigde namen: we initiëren, faciliteren, ontwikkelen, onderhouden en innoveren. En dat op continue basis, want de wereld verandert voortdurend. Digitale Transformatie zit in onze genen. Net als aandacht voor het menselijke. Want IT gaat ook om draagvlak. Zo zijn we dagelijks bezig met problemen op te lossen voor onze klanten en nieuwe kansen samen te verzilveren.
Meer over Conclusion

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.