Mendix levert low-code platform voor Amerikaans olieconcern ConocoPhillips

| Mendix | 2 min | 07 juli 2020 17:05
Copyright: Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, helpt Amerikaans olieconcern ConocoPhillips met innoveren en het behalen van concurrentievoordeel. Sinds de implementatie van het Mendix low-code platform 18 maanden geleden, heeft ConocoPhillips 20 applicaties uitgerold. En dat is slechts het begin. Met de opgedane ervaring kan het bedrijf nu vijf keer sneller apps ontwikkelen en meer talent vanuit de organisatie bij dit proces betrekken. 

Voor Amerikaans olieconcern ConocoPhillips betekende werken met low-code een ware verschuiving in de benadering van IT en softwareontwikkeling. ConocoPhillips zette een center of excellence (CoE) op om digitale oplossingen te ontwikkelen. Het low-code platform van Mendix is de centrale technologie voor applicatieontwikkeling voor de activiteiten van dit CoE. 

Een nieuwe enterprise-licentie van Mendix stelt het CoE in staat om oplossingen te ontwikkelingen die schaalbaar zijn en zo in de hele organisatie ingezet kunnen worden. Bovendien kunnen werknemers, die traditioneel niets van doen hebben met applicatieontwikkeling, nu met ondersteuning van het CoE ook apps ontwikkelen die bijdragen aan meer efficiëntie en aan het oplossen van verschillende zakelijke problemen. 

"Deze nieuwe aanpak stelt ons IT-team in staat om oplossingen te leveren die ConocoPhillips onderscheidend maken op bepaalde gebieden”, zegt Mike Pfister, Chief Information Officer bij ConocoPhillips. “Onze focus ligt op innoveren op die gebieden die ons een concurrentievoordeel opleveren.”

Met Mendix kunnen bedrijven hun ‘buy-versus-build’-aanpak te evalueren. Zo kan het bedrijf een weloverwogen keuze maken of het slim is om een applicatie zelf te ontwikkelen. Een van de belangrijkste argumenten voor het gebruik van een kant-en-klare oplossing is dat het ontwikkelen van een volledig nieuwe applicatie te veel kosten met zich meebrengt en te lang duurt. Met het low-code platform van Mendix ontwikkelen bedrijven in een fractie van de tijd en met minder professionele developers applicaties die de behoeften van interne klanten oplossen. 

"ConocoPhillips laat zien hoe de toekomst van softwareontwikkeling eruit ziet”, zegt Derek Roos, oprichter en CEO van Mendix. "De sleutel tot succes is ontwikkelaars en business users de juiste low-code en no-code tools geven, ondersteund door goed georganiseerde governance. Zo creëren organisaties oplossingen die echt van toegevoegde waarde zijn voor het bedrijfsresultaat en bijdragen aan het versnellen van relevante initiatieven voor digitale transformatie.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Mendix

Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.