Dynatrace breidt AI-functionaliteit uit voor Kubernetes-omgevingen

| Dynatrace | 3 min | 08 juli 2020 13:07
Copyright: Dynatrace
Dynatrace, specialist in software intelligence, heeft de AI-functionaliteit van het Software Intelligence Platform uitgebreid voor het observeren van elke container, pod, node en cluster binnen de infrastructuur van Kubernetes-omgevingen. Daarmee vergroot het bedrijf de automatische traceerbaarheid en inzichten op codeniveau van alle applicaties en microservices in zo’n IT-omgeving. 

Digitale transformatie versnellen

De toenemende druk om digitaal te transformeren heeft ertoe geleid dat bedrijven meer investeren in cloud-ontwikkelingen, gebaseerd op microservices en containerarchitecturen. Uit onderzoek blijkt dat 84% van alle ondervraagde organisaties al containers in verschillende toepassingen gebruiken en 78% van hen deze met Kubernetes managen. Daarbij is het belangrijk een volledig inzicht te krijgen in zowel de applicaties en microservices, als de infrastructuur waarop deze draaien. Alleen daarmee zijn namelijk de beschikbaarheid en performance van complexe gedistribueerde Kubernetes-omgevingen te garanderen. Door het laten samenwerken van teams die verantwoordelijk zijn voor de infrastructuur, applicaties en ‘site reliability engineering’ (SRE), op basis van dezelfde data, kan men de infrastructuur en applicaties sneller optimaliseren. Ook zijn issues makkelijker op te lossen, met als resultaat snellere succesvolle digitale transformaties.  

Dynatrace AI-engine Davis

Dynatrace klanten krijgen met de nieuwe versie een beter inzicht en begrip van de beschikbaarheid, gezondheid en capaciteitsbenutting van alle resources in dynamische Kubernetes-infrastructuren. De nieuwe functionaliteit observeert namelijk continu alle infrastructuurcomponenten, microservices en afhankelijkheden tussen entiteiten, voor het onderhouden van een nauwkeurige realtime topologische kaart. Dynatrace’s AI-engine Davis gebruikt deze kaart vervolgens voor het automatisch identificeren en prioriteren van afwijkingen en initieert indien nodig automatische herstelacties.

Samenwerking infrastructuur- en DevOps-teams

“Ons applicatieteam vertrouwt op het AI-gebaseerd observeren van applicaties en microservices die in onze Kubernetes-omgeving draaien”, zegt Manfred Immitzer, Managing Director en Chief Digital Officer van Porsche Informatik. “Nu kan het infrastructuurteam ook Dynatrace gebruiken voor het optimaliseren van onze Kubernetes-omgeving, op basis van dezelfde inzichten in elke container, pod, cluster en node. Dynatrace’s AI-engine verbetert de samenwerking tussen onze infrastructuur- en DevOps-teams, voor het prioriteren van ontdekte afwijkingen en sneller oplossen van problemen. Als gevolg daarvan houden zij meer tijd over voor het leveren van nieuwe innovaties en customer experiences die de business helpen te ontwikkelen.”  

All-in-one platform

Dynatrace heeft altijd al diepgaande observatiefuncties geleverd voor applicaties en microservices die in een Kubernetes-omgeving draaien”, zegt Steve Tack, Senior Vice President Product Management van Dynatrace. “Nu brengen wij dezelfde AI-gebaseerd functionaliteit naar alle lagen van een Kubernetes- infrastructuur. Daarmee bieden wij de betrokken teams een ‘all-in-one’-platform voor het traceren en op codeniveau observeren van alle Kubernetes apps en microservices. Inclusief inzichten over de beschikbaarheid, gezondheid en benutting van elke microservice, container, pod, node en cluster. Als gevolg daarvan kunnen onze klanten sneller betrouwbare cloud-apps en services ontwikkelen en implementeren, voor het verbeteren van de customer experience.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dynatrace

Dynatrace levert software intelligence voor het vereenvoudigen van de zakelijke cloud-complexiteit en versnellen van digitale transformatie. Het AI-gebaseerde platform van dit bedrijf levert volledig geautomatiseerd antwoorden en data op over de beschikbaarheid en performance van applicaties, in de hedendaagse hypercomplexe cloud en hybride omgevingen. Gebaseerd op diepgaande inzichten in elke gebruiker en transactie. Marktleidende bedrijven vertrouwen op Dynatrace voor het optimaliseren van digitale experiences, versnellen van innovaties en moderniseren van hun cloud-operaties.
Meer over Dynatrace

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.