Hewlett Packard Enterprise introduceert Kubernetes-gebaseerd platform voor bare-metal en edge-to-cloudimplementaties

| HPE | 4 min | 19 november 2019 16:42
Copyright: HPE
HPE Container Platform maakt gebruik van Bluedata, MapR en Kubernetes voor applicatiemodernisering met meer flexibiliteit, lagere kosten en sterke security

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag het HPE Container Platform aan. Dit is het eerste Kubernetes-gebaseerde containerplatform dat ontworpen is voor zowel cloud-native applicaties als monolithische applicaties met persistent storage. Met het HPE Container Platform kunnen zakelijke klanten de applicatieontwikkeling voor nieuwe en bestaande apps versnellen. Daarbij maakt het niet uit of ze op een bare-metal, een gevirtualiseerde infrastructuur, een publieke cloud of aan de rand van het netwerk (de edge) werken.

Het HPE Container Platform is gebaseerd op innovaties uit de BlueData- en MapR-acquisities, gecombineerd met de volledige open source van Kubernetes. Deze oplossing verlaagt de kosten en de complexiteit aanzienlijk door containers op bare-metal te laten werken, terwijl de flexibiliteit wordt geboden om implementaties uit te voeren op virtuele machines en clouds. Klanten profiteren van meer efficiëntie, een hogere bezettingsgraad en verbeterde performance door het ‘collapsing the stack’-principe en het wegnemen van de virtualisatiebehoeften.

Het nieuwe platform voldoet op unieke wijze aan de vereisten van grootschalige Kubernetes-implementaties in een breed scala van use cases; van machine learning en (edge) analytics tot CI/CD pipelines en applicatiemodernisering. IT-teams kunnen meerdere Kubernetes-clusters beheren met multi-tenant containerisolatie en vooraf geïntegreerde persistent storage. Developers hebben beveiligde on-demand toegang tot hun omgevingen, zodat ze apps kunnen ontwikkelen en codes sneller kunnen toepassen met de ‘portability’ van containers om eenmaal te bouwen en overal te implementeren.

"Applicatieontwikkeling verhuist naar containers en Kubernetes is de standaard voor containerorkestratie", aldus Kumar Sreekanti, Senior Vice President en CTO van Hybrid IT bij HPE. “We combineren onze expertise en het intellectueel eigendom uit recente acquisities met open source Kubernetes om een ongeëvenaard containerplatform te leveren. HPE’s container-first benadering biedt bedrijven een snellere en voordeligere manier voor applicatiemodernisering, geoptimaliseerd voor bare-metal en uit te breiden naar elke infrastructuur van edge tot cloud.”

Grote bedrijven merken tegenwoordig dat ze sneller moeten innoveren en hun applicaties moeten moderniseren zodat ze kunnen transformeren en concurreren in hun branche. Om de ontwikkelsnelheid van nieuwe applicaties te vergroten en digitale innovatie te stimuleren, gebruiken bedrijven containers en Kubernetes om cloud-native applicaties te bouwen met een microservices-architectuur. Onderzoek door IT-analisten beaamt deze snelle groei voor containeracceptatie bij ondernemingen:
  • Gartner schat dat in 2022 meer dan driekwart van de multinationals containertoepassingen gebruikt, momenteel is dit minder dan 30 procent;
  • IDC-onderzoek toont aan dat 55 procent van de grote Amerikaanse ondernemingen  Kubernetes als standaard gebruikt voor containerorkestratie;
  • Een recent onderzoek van 451 Research geeft aan dat 95 procent van de nieuwe applicaties containers zal gebruiken.
Omdat deze organisaties het gebruik van containers en Kubernetes verder uitbreiden dan enkel de ontwikkeling en het testen van productieomgevingen, moet er rekening worden gehouden met onder andere security, multi-clusterbeheer en de balans in workloads. Nieuwe use cases zijn in opkomst voor edge computing, databases en meer. Bovendien is een aanzienlijk deel van de bedrijfsapplicaties en -systemen niet cloud-native. Deze traditioneel monolithische applicaties hebben hoge onderhoudskosten en veel applicaties zijn meer geschikt voor containerisatie. Maar herontwerpen of herinrichten van bestaande applicaties als cloud-native is tijdrovend en brengt hoge kosten met zich mee. Ook hebben deze applicaties vereisten die uitdagend blijven met Kubernetes, zoals root filesysteempersistentie en -migratie.

Het HPE Container Platform is een kant-en-klare oplossing om deze uitdagingen op unieke wijze aan te pakken. Dit gebeurt met BlueData-software als controle plane voor containerbeheer, het MapR gedistribueerde filesysteem voor persistent data met containers en Kubernetes voor containerorkestratie. Deze nieuwe benadering breidt de voordelen van containers verder uit dan cloud-native applicaties op basis van microservices en biedt de mogelijkheid om niet-cloud-native monolithische applicaties te containeriseren met persistent datastorage.

De belangrijkste voordelen van het HPE Container Platform zijn:
  • Modernisering van niet-native monolithische applicaties zonder ze opnieuw te ontwerpen. Daardoor voldoet de ervaring aan moderne cloudstandaarden;
  • Applicaties hoeven maar één keer gebouwd te worden en kunnen vervolgens overal uitgevoerd worden. Dit betekent dat de kloof tussen on-premises, public clouds en de edge wordt weggenomen;
  • Productiviteitsverbetering voor developers en snellere toepassing van nieuwe codes, met vereenvoudigde Kubernetes-implementatie en multi-clusterbeheer;
  • Het biedt sterke security, performance en betrouwbaarheid tegen lagere kosten, met bare metal containers en data persistence;
  • Deze nieuwe oplossing is een aanvulling op bestaande HPE-services om klanten te helpen met containerstrategieën, applicatiemodernisering en hybride cloudimplementaties. HPE Pointnext biedt advies- en consultingservices, gebouwd op ervaring van meer dan duizend hybride cloudprojecten. Hieronder vallen ook de expertise en best practices van de Cloud Technology Partners- en RedPixie-acquisities.

Beschikbaarheid

HPE Container Platform-software kan begin 2020 worden besteld, samen met advies-, consulting-, implementatie- en supportservices van HPE.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.