Nederlander Isaac ''VP Isaac21'' Gillissen wint Logitech G Challenge Grand Finals in Las Vegas

| Logitech | 3 min | 19 november 2019 19:06
Afbeelding: Logitech G Challenge Champion - Isaac Gillissen | Copyright: Logitech
Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), pionier en innovator op het gebied van gamingtechnologieën en -apparaten, heeft vandaag bekendgemaakt dat de 19-jarige Isaac ''VP Isaac21'' Gillissen uit Delft de Logitech G Challenge Grand Finals in Las Vegas heeft gewonnen. Na een zwaarbevochten overwinning heeft hij de titel 'beste eRacer' in Project CARS 2 naar zich toe getrokken. 

Gillissen, student aeronautical engineering, heeft meer dan 22.000 coureurs van over de hele wereld achter zich gelaten, waardoor hij is gekroond tot Logitech G Challenge Champion. Gillissen ging naar huis met mooie prijzen: een pakket met de nieuwste Logitech G gaming gear én een kans om deel te nemen aan de McLaren Shadow Final in het McLaren Technology Center in Londen. 

'Dit is een ongelooflijke ervaring en ik kan niet in woorden uitdrukken hoe ik mij nu voel. Het is onwerkelijk dat ik voor de allereerste keer naar Las Vegas kom en vervolgens als winnaar naar huis ga', zegt Gillissen. 'Ik kan Logitech G niet genoeg bedanken voor het bieden van deze waanzinnige kans. Ik heb fantastische mensen ontmoet en het moge duidelijk zijn dat dit een onvergetelijke ervaring was.'

'Mijn felicitaties gaan uit naar Isaac Gillissen. Hij heeft de vastberadenheid en vaardigheden die nodig zijn op dit niveau van eracing', zei Vincent Borel, general manager Simulation bij Logitech G. 'Het was een intense editie van de G Challenge. We willen onze sponsoren en de racing community bedanken, want dankzij hun hulp is de Logitech G Challenge uitgegroeid tot het meest open en meest inclusieve racetoernooi op aarde. Spelers van over de hele wereld komen hier naartoe om mee te doen en het beste uit zichzelf te halen. We zijn bovendien benieuwd hoe Gillissen gaat presteren bij McLaren en we kijken er naar uit om in 2020 opnieuw te racen.'

De G Challenge ging in mei van dit jaar van start tijdens de Indianapolis 500. Gamers van over de hele wereld werden hier verwelkomd om te strijden voor een plek in de felbegeerde finales van deze maand. Na verschillende races en platformen zijn er acht finalisten afgereisd naar de Pokergo Studios in het Aria Hotel in Las Vegas om onderling de strijd aan te gaan tijdens een laatste racedag. Gedurende de Grand Finals hebben coureurs het tegen elkaar opgenomen in vier races, die ieder tien minuten aan kwalificatie bevatten en races met acht tot tien rondes. Zij namen plaats in een geavanceerde simulatie, uitgerust met de nieuwste gear van Logitech G. 

De Logitech G Challenge Grand Finals zijn tot stand gekomen in samenwerking met McLaren Shadow, PLAYSEAT, Project CARS 2, Estars Studios, Samsung Electronics America, Inc, ZOTAC GAMING, America en Beyond.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Logitech
Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) verbindt mensen met de digitale ervaringen waar ze om geven en ontwerpt producten die een alledaagse plek hebben in hun leven. Meer dan 35 jaar geleden begon Logitech mensen met elkaar te verbinden via computers. Nu is het een bedrijf met meerdere merken dat producten ontwerpt die mensen samenbrengt via muziek, gaming, video en computergebruik.
Meer over Logitech
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.