Gezamenlijke cloudoplossingen van Citrix en Microsoft voor een veilige digitale workspace

Bedrijven bundelen krachten om cloudtransformatie te vereenvoudigen en adoptie van digitale werkomgeving en virtuele desktops te versnellen voor meer flexibiliteit, productiviteit en veiligheid

| Citrix | 5 min | 15 juli 2020 11:26
Copyright: Citrix
De werkplek van de toekomst ziet er heel anders uit dan zoals we die een paar maanden geleden voor ons zagen. Door de wereldwijde pandemie moeten zowel werknemers als bedrijven opnieuw gaan bepalen hoe en waar het werk gedaan wordt. Voor meer organisaties zal werk op afstand een vast onderdeel worden binnen hun kosten- en personeelsstrategie. Ook de inrichting en rol van hun kantooromgeving moeten opnieuw bekeken worden om medewerkers veilig en productief te houden en tegelijk de hele organisatie flexibeler en slagvaardiger te maken.

Als organisaties zakelijke continuïteit en groei willen versterken, dan zullen ze over moeten gaan op flexibelere werkmodellen die tegemoetkomen aan deze nieuwe prioriteiten. Citrix Systems, Inc. en Microsoft Corp. bundelen hun krachten om deze nieuwe, flexibele werkplek opnieuw vorm te geven. Medewerkers hebben behoefte aan een consistente digitale werkomgeving en naadloze toegang tot de applicaties en inzichten die onmisbaar zijn om het beste werk te leveren, waar dat werk ook gedaan moet worden – op kantoor, onderweg of thuis. Juist voor deze uitdaging bundelen de technologiekoplopers hun krachten en helpen zij organisaties om zowel de overstap naar de cloud als de implementatie en adoptie van digitale werkomgevingen en virtuele desktops te versnellen.

De meerjarenovereenkomst is een voortzetting en uitbreiding van een van de langstdurende strategische partnerships in de sector. Onder de voorwaarden van de overeenkomst selecteert Microsoft Citrix® Workspace als voorkeursoplossing voor de digitale werkomgeving, en Citrix selecteert Microsoft Azure als voorkeurscloudplatform om bestaande on-premises Citrix klanten naar Microsoft Azure over te brengen en mensen in staat te stellen overal op verschillende apparaten te werken.

Citrix en Microsoft zullen gezamenlijke tools en diensten leveren om de overgang van on-premises Citrix klanten naar Microsoft Azure te vereenvoudigen en versnellen. De bedrijven ontwikkelen ook een gecombineerde routekaart die een consistente en maximaal flexibele werkervaring mogelijk maakt, waarin het gezamenlijk aanbod is opgenomen van Citrix Workspace, Citrix SD-WAN, Microsoft Azure en Microsoft 365. Dat pakket zal aangeboden worden door de beide verkoopteams via de Azure Marketplace en via een uitgebreid netwerk van partnerorganisaties. Microsoft zal de verkoop van de Citrix Cloud verzorgen waarmee bestaande on-premises Citrix klanten over kunnen gaan naar Azure.

Zowel Citrix als Microsoft handhaven hun lang bestaande beleid om de keuzevrijheid voorop te stellen van de klanten die op zoek zijn naar alternatieven om aan hun zakelijke eisen te voldoen.

Op naar de wendbare organisatie

De wereldwijde pandemie heeft de noodzaak voor bedrijven vergroot om over te gaan naar een meer flexibele operatie. Dat stelt hen namelijk in staat om hun middelen – of dat nu talenten, vestigingen of technologieën zijn - op een dynamische manier in te zetten waardoor snel kan worden op- of afgeschaald afhankelijk van de veranderende marktomstandigheden.

"Door de COVID-19 pandemie zijn bedrijven over de hele wereld gedwongen om de manier waarop werknemers werken, aan te passen. Tegelijk moeten ze nog wel steeds kunnen voldoen aan de snelheid en veiligheid die het onzekere bedrijfsklimaat van vandaag vereist. Voor veel klanten zullen in de toekomst hybride werkmodellen de standaard worden. Die hebben een flexibele infrastructuur nodig om hun teams te ondersteunen, te beveiligen en te versterken", zegt David Henshall, President en CEO van Citrix.

"Citrix en Microsoft kunnen samen een krachtige digitale werkruimte bieden in een vertrouwde en veilige publieke cloud waar medewerkers toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben om aan de slag te gaan en productief te zijn, of ze nu thuis, op kantoor of onderweg zijn."

De toekomst van het werk is er vandaag

Met de uitbreiding van het partnerschap helpen Citrix en Microsoft CIO's om de risico’s, kosten en complexiteit van de versnelling van de cloudtransformatie te minimaliseren. Dat maakt een grotere mate van wendbaarheid, productiviteit en veiligheid mogelijk. De combinatie van de kracht van de cloud met Microsoft Azure, Microsoft 365 en Citrix Workspace levert een platform op voor flexibel werk waar medewerkers op uniforme wijze toegang hebben tot alle applicaties, content en zakelijke diensten die ze nodig hebben om productief en veilig te zijn, waar en wanneer het werk gedaan moet worden.

"Nu organisaties zich overal aanpassen aan de nieuwe manieren van werken, zullen ze ook opnieuw moeten bepalen hoe en waar het werk wordt gedaan", zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. "Samen met Citrix zullen we de kracht van Azure inzetten voor deze uitdaging. We helpen onze klanten om hun medewerkers naadloos en veilig te verbinden met hun applicaties, zodat ze flexibeler, slagvaardiger en productiever kunnen zijn, waar ze zich ook bevinden."

Uitgebreide samenwerking

Als onderdeel van hun nieuwe overeenkomst ontwikkelen Citrix en Microsoft een gecombineerde routekaart om de overgang van applicatieprocessen naar Azure te vereenvoudigen en te versnellen en de prestaties van Windows Virtual Desktops te verbeteren. Gezamenlijk hebben klanten met Citrix Virtual Apps en DesktopsCitrix Managed Desktops en Windows Virtual Desktops een complete en naadloze oplossing om al hun applicatieprocessen op Azure te draaien en tegelijk de Windows-applicaties op elk apparaat of platform beschikbaar te maken.

Citrix zal ook investeren in de ontwikkeling van Citrix Workspace speciaal voor Microsoft met vergaande integraties om prestaties, functionaliteit en micro-apps voor Windows Virtual Desktop en Microsoft 365, inclusief Microsoft Teams, te optimaliseren.

Daarnaast zal Citrix in al zijn activiteiten gebruik maken van Azure en Microsoft 365 om innovatie te versnellen en de productiviteit te verbeteren.

Beschikbaarheid

Citrix Workspace is vanaf vandaag beschikbaar op Azure. Klik hier voor meer informatie over hoe uw organisatie de overstap kan maken en over de voordelen die dat oplevert.

Bekijk voor meer inzicht in de impact van deze bekendmaking over dit partnership de executive video met Brad Anderson, Corporate Vice President van Microsoft en PJ Hough, Chief Product Officer van Citrix.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloudomgevingen kan opzetten en beheren.
Citrix Systems, Inc. Citrix, the Citrix logo, and other marks appearing herein are the property of Citrix Systems, Inc. and may be registered with the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries.  All other marks are the property of their respective owners.
Meer over Citrix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.