Nieuw IoT-ontwikkelproject voor monitoren in- en opname sondevoeding

| Evalan | 2 min | 16 juli 2020 11:08
Copyright: FoodFriend
Het Amsterdamse IoT-bedrijf Evalan neemt samen met zo’n vijftien andere organisaties deel aan het IoT-ontwikkelproject FoodFriend. Binnen dit project, dat geïnitieerd is vanuit het Europese innovatieprogramma Eureka, staat het ontwikkelen van technologie die de invloed van voeding op het menselijk lichaam onderzoekt centraal.

Het doel van het project is om technologie te ontwikkelen waarmee zowel de inname als de verwerking van voeding nauwkeurig gemeten kan worden. Een deelproject van FoodFriend is gericht op het verbeteren van sondevoeding. In het deelproject wordt een aantal oplossingen gerealiseerd waarmee patiënten die gebruikmaken van deze sondevoeding beter geholpen worden en waardoor zorgprofessionals meer inzicht krijgen.

Tijdens het project wordt real-time connectivity toegevoegd aan de voedingspomp, zodat de inname van sondevoeding op afstand gemonitord kan worden. Hierdoor kunnen zorgprofessionals hun patiënten thuis beter in de gaten houden en ze daardoor beter ondersteunen. Evalan richt zich op het meten van lichamelijke variabelen om te kunnen bepalen in welke mate het lichaam reageert op de sondevoeding. Het gaat dan om het meten van variabelen als ademhaling, temperatuur, zuurstofsaturatie en hartslag. Naast periodieke metingen waar menselijk handelen voor nodig is, zorgen deze metingen ervoor dat er een continu beeld is van de patiënt. Daarnaast geven de IoT-metingen een ander type informatie waardoor zorgverleners de patiënten nog beter kunnen begeleiden. Het FoodFriend-project heeft een looptijd van drie jaar en wordt in september 2022 afgerond. 

Henk Schwietert, CEO van Evalan, over het deelproject binnen FoodFriend: “De ontwikkelingen die binnen dit project plaatsvinden, passen in onze strategische focus om oplossingen te creëren waarbij het meten van fysiologische parameters van het menselijk lichaam centraal staat. Daarmee stellen we zorgprofessionals in staat hun patiënten beter te begeleiden. De Nederlandse overheid ziet hier ook de waarde van in en is medefinancier van dit project.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Evalan

Evalan is een snel groeiende en innovatieve advies- en implementatiepartner op het gebied van Internet of Things. Het bedrijf gaat met haar klanten een intensieve samenwerking aan om tot het beste resultaat te komen. Evalan focust zich met name op remote monitoring, biometrische metingen en telemetrische oplossingen voor de zorg, industrie en overheid. Het bedrijf ontwikkelt mobiele devices, sensoren, datamanagementsystemen, dataverwerkingsalgoritmes en userinterfaces op uiteenlopende platformen.
Meer over Evalan

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.