Red Bee Media breidt wereldwijd distributieplatform uit met Equinix

Managed mediaservices bedrijf brengt 10.000 wereldwijde live-kanalen naar Europa

| Equinix | 2 min | 16 juli 2020 11:44
Gewaardeerd
Copyright: Equinix
Equinix breidt de connectiviteit van Red Bee Media op Platform Equinix uit naar het Verenigd Koninkrijk. De verhuizing van het mediabedrijf bevordert de groei van de eigen Red Bee Channel Store. Hiermee hebben omroepen, streaming services en andere contentproviders direct toegang tot 10.000 wereldwijd ingekochte live-kanalen. Amsterdam behoort al tot één van de IBX-datacenters vanwaar Red Bee opereert.

Hoge verwachtingen 

Door de toenemende klantbehoefte naar video on demand (VOD) op slimme apparaten, wordt er meer geïnnoveerd in de gehele content- en digitale mediasector. Kijkers verwachten niet alleen een groter aanbod, maar ook consistente kwaliteit op elk apparaat, ongeacht de locatie. De sector was al aan het digitaliseren, maar de hoge verwachtingen van de consument hebben hier een extra boost aan gegeven. Dit maakt dat het nog belangrijker is om de IT-infrastructuur opnieuw in te richten en zo mee te kunnen komen in een markt die steeds innovatiever wordt. 

Red Bee Channel Store

Red Bee maakt gebruik van een interconnectie-first benadering binnen de Equinix International Business Exchange (IBX™) datacenters in Amsterdam, Helsinki en Londen, ter ondersteuning van de groeiende Channel Store. Hierdoor kunnen contenteigenaren en -distributeurs multi-format, live content op de markt brengen. Via de Channel Store kunnen miljoenen mensen van over de hele wereld genieten van nieuwe content die wordt voorbereid, beheerd, uitgezonden en gestreamd via de diensten van Red Bee.

Streaminglandschap 

Kristian Langbridge, Hoofd Transformatie en Distributie, Red Bee: "We zijn erg blij dat we onze volledige catalogus van televisie- en radiozenders op de Britse markt kunnen brengen via onze nieuwe vestiging in Londen. Met deze inzet kunnen we Britse omroepen, streamingdiensten, telco's en andere contentproviders op een snelle en eenvoudige manier voorzien van live-kanalen en concurrerende kanaalpakketten creëren".

Matt George, directeur Field Development EMEA, Equinix: "We zijn verheugd om Red Bee Media te ondersteunen met de uitbreiding in Londen. Dit is een verdere aanvulling op een snelgroeiend ecosysteem van media- en entertainmentbedrijven die hun digitale activiteiten beheren op Platform Equinix. De mogelijkheid om eindgebruikers de laagste latency en een consistente kwaliteit te bieden, is nog nooit zo belangrijk geweest binnen het concurrerende streaminglandschap".

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Equinix

Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.