Provincie Noord-Brabant digitaliseert met SAP

iQibt eindverantwoordelijk voor SAP-beheerwerkzaamheden

| SAP | 2 min | 16 juli 2020 18:08
Afbeelding: Op de foto Richard Legierse van iQibt en Eelke Blonk van provincie Noord-Brabant | Copyright: iQibt
De provincie Noord-Brabant zet nieuwe stappen in haar streven om de ‘meest digitale en vooruitstrevende provincie van Nederland’ te worden. Na implementatie van onder andere SAP Grants Management (GM) en SAP S/4HANA volgt nu de uitbesteding van de SAP-beheerwerkzaamheden aan iQibt en Sabaas.
 
De provincie Noord-Brabant is een van de meest vooruitstrevende provincies op het gebied van digitalisering en innovatie. Daarbij is een sleutelrol weggelegd voor oplossingen van SAP. De provincie gebruikt SAP onder andere voor haar subsidieproces, beheer van vaste activa, hr-processen, inkoop, rapportage, workflow, treasury en riskmanagement. Zo werd met SAP GM een digitaal loket ingericht voor het snel en eenvoudig aanvragen van subsidies.
 
Voor het stroomlijnen en optimaliseren van de interne processen implementeerde de provincie samen met partner iQibt de intelligente ERP-businesssuite SAP S/4HANA, ter vervanging van SAP ECC. Bijvoorbeeld het aanvragen van vakantiedagen, de reiskostenadministratie en aanvragen voor een individueel keuzebudget (IKB) verlopen met het nieuwe systeem veel sneller en efficiënter. SAP Fiori zorgt voor een intuïtieve gebruikersinterface met een voor de gebruikers vertrouwde look and feel. 

Langetermijnsamenwerking met iQibt

SAP-partner iQibt hielp bij de inrichting van SAP S/4HANA en is nauw betrokken bij de nazorg en doorontwikkeling van de implementatie. “Met dank aan iQibt staat er een basis waarmee we flinke vooruitgang kunnen boeken in onze digitalisering”, zegt Eelke Blonk, programmamanager bij de provincie Noord-Brabant. “iQibt denkt altijd mee over de beste oplossingen en geeft daarin ook een eerlijk advies. Het is echt een partnership.”

De partijen hebben een volgende stap gezet in de jarenlange samenwerking. Per 1 juli 2020 is iQibt eindverantwoordelijk voor de SAP-beheerwerkzaamheden bij de provincie Noord-Brabant. Sabaas is als SAP-specialist onderaannemer voor de SAP Basis beheer- en infrastructuurdienstverlening. 

Blijk van vertrouwen

“Door de eerdere positieve ervaringen met iQibt is de overdracht van de beheerwerkzaamheden een stap die ik met vertrouwen durf te zetten”, aldus Blonk. “Hierdoor blijft iQibt nauw betrokken bij de verdere digitalisering van de provincie Noord-Brabant.”
 
“We waren uiteraard heel blij met de vraag vanuit de provincie of we het technisch applicatiebeheer wilden overnemen en hebben vervolgens snel geschakeld. Binnen een paar dagen lag er een voorstel op tafel”, reageert Richard Legierse, partner bij iQibt. René van Es, partner bij Sabaas: “Wij zien het als blijk van vertrouwen dat wij samen met iQibt de provincie Noord-Brabant mogen bedienen met een dynamische en schaalbare beheeromgeving.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over SAP

SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.