C.H. Robinson kondigt samenwerking met Microsoft aan voor digitale transformatie en innovatie in supply chains

Samenwerking voorziet in de integratie van Navisphere® van C.H. Robinson en de Microsoft Azure cloudtechnologie

| C.H. Robinson | 3 min | 16 juli 2020 19:52
Gewaardeerd
Copyright: C.H. Robinson
C.H. Robinson en Microsoft Corp. hebben bekendgemaakt dat ze de krachten bundelen om de digitale transformatie van de supply chain te ondersteunen. De mogelijkheden van Navisphere® van C.H. Robinson en Microsoft’s Azure en Azure IoT technologie worden gecombineerd om tegemoet te komen aan de veranderende eisen van de wereldwijde supply chains. Met deze alliantie streven de bedrijven onder meer naar realtime monitoring van de complete supply chain voor de klanten van C.H. Robinson.

“Het tempo van de veranderingen die we momenteel in de supply-chain industrie zien, is enorm. Als bedrijven in staat zijn om onze technologie snel op te schalen en aan te passen, geeft ze dat een concurrentievoordeel”, zei Chris O’Brien, chief commercial officer van C.H. Robinson. “Nu we doorgaan met investeringen en verbetering van onze technologie, die door en voor supply chain experts ontwikkeld is, willen we graag samenwerken met andere topbedrijven, die meerwaarde voor onze klanten opleveren. Dankzij het Azure cloudplatform van Microsoft verbeteren we de schaalbaarheid en de snelheid van onze oplossingen. Daarvan profiteren al onze klanten en alle logistieke bedrijven ter wereld.”

Dankzij de samenwerking kan Navisphere, het wereldwijde multimodale transport management platform van C.H. Robinson, gebruikmaken van Azure IoT Central om IoT-apparatuur te monitoren, die temperatuur, schokken, hellingshoek, vocht, licht en druk in ladingen meet. Zo krijgen klanten en nog gedetailleerder en nog intelligenter beeld van de status van de goederen als ze zich door de supply chain heen bewegen. C.H. Robinson en Microsoft werken allebei samen met veel Fortune 250 bedrijven. Dat betekent dat de alliantie het nog gemakkelijker maakt om nieuwe oplossingen te ontwikkelen, die de grootste verladers ter wereld helpen bij het realiseren van meer efficiency in de supply chain, real-time data en meer inzicht.

“Wij streven ernaar onze klanten te voorzien van een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform, zodat ze zelf gestroomlijnde, slimme en veilige oplossingen kunnen ontwikkelen, waar ze ook zijn in de ontwikkeling van IoT”, zei Sam George, corporate vice-president Azure IoT bij Microsoft. “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met C.H. Robinson, omdat we dankzij onze Microsoft Azure en Azure IoT-oplossingen een bijdrage kunnen leveren aan de transformatie van de supply chain industrie.“

De nieuwe samenwerking borduurt voort op de lange relatie tussen C.H. Robinson en Microsoft. Navisphere wordt momenteel gebruikt in Microsoft’s wereldwijde supply chain, waardoor het softwarebedrijf realtime inzicht heeft in de voorraden - of ze nu ergens opgeslagen liggen of ergens in de wereld op transport zijn. Daarnaast heeft C.H. Robinson samen met Microsoft de oplossing Navisphere Vision ontwikkeld, dat gebruikmaakt van Azure IoT-oplossingen. Bovendien heeft C.H. Robinson samen met Microsoft oplossingen voor machine learning en predictive analytics gebouwd, waarmee klanten inzicht krijgen in mogelijke verstoringen in de supply chain. Dankzij de TMC divisie van C.H. Robinson en Navisphere Vision is Microsoft erin geslaagd om innovaties in zijn eigen supply chain in te voeren en bovendien een betere voorspelbaarheid en een proactive besluitvorming in de supply chain van verschillenden business units mogelijk te maken.

“De supply chain van de toekomst is slimmer, minder vrijblijvend en kan dankzij de samenwerking tussen C.H. Robinson en Microsoft aangestuurd worden met een totaal ander niveau van inzicht. Dankzij de samenwerking krijgen onze klanten niet alleen een groter concurrentievoordeel, maar ook toonaangevende, branchespeficieke informatie en expertise”, zei Jordan Kass, president Managed Services bij C.H. Robinson.

In aanvulling op de uitbreiding met Azure zal C.H. Robinson Dynamics 365 en Power BI van Microsoft gebruiken om het customer relationship management (CRM) platform beter te stroomlijnen. Daarmee helpt C.H. Robinson’s zowel kleine bedrijven als de grootste verladers ter wereld om hun klanten centraal te stellen. Als onderdeel van de samenwerking met Microsoft zal C.H. Robinson zijn real-time tools voor tariefvorming, uitvoering en transport management met Dynamics 365 integreren, waardoor deze digitaal gestuurde logistieke functionaliteit ook ter beschikking komt van Microsoft-klanten.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Matig (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over C.H. Robinson

C.H. Robinson (Nasdaq: CHRW) lost eenvoudige en complexe logistieke problemen op voor bedrijven over de hele wereld en in alle sectoren. C.H. Robinson is een van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld. Het uitgebreide portfolio van logistieke diensten versnelt de wereldwijde handel door snel en betrouwbaar producten en goederen te leveren, die de wereldeconomie draaiend houden. Dankzij zijn expertise en de informatie uit het multimodale transportmanagement systeem is C.H. Robinson in staat om slimme oplossingen te bieden aan haar klanten en contractcarriers.

De technologie van C.H. Robinson is ontwikkeld door en voor supply chain experts om snelle en betekenisvolle verbeteringen in de bedrijfsprocessen van de klanten door te kunnen voeren. Als een maatschappelijk verantwoorde onderneming zijn we trots dat we miljoenen dollars bijdragen aan doelen die voor ons bedrijf, onze Stichting en onze medewerkers van belang zijn.
Meer over C.H. Robinson

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.