De cloud voor veel bedrijven nu een safe haven

| myBrand | 3 min | 20 juli 2020 16:00
Exclusief
Gewaardeerd
Copyright: myBrand
De impact van de huidige coronamaatregelen vraagt nogal wat van het IT-landschap van organisaties. Van de ene op de andere dag werkt het gros van de werknemers thuis. Bovendien moeten veel organisaties hun bedrijfsvoering in no-time omgooien, denk bijvoorbeeld aan het onderwijs of aan retailers die voorheen het leeuwendeel van hun omzet in de winkelstraat behaalden, maar nu uit alle macht online orders aan het verwerken zijn.

Deze veranderingen vragen ook nogal wat van IT-afdelingen, die in veel gevallen slechts een weekend de tijd hadden om de eventueel benodigde aanpassingen door te voeren. Aanpassingen die ervoor moesten zorgen dat iedereen kan thuiswerken, dat nieuwe processen in no-time werden ondersteund door IT et cetera.

Afhankelijkheid van personeel

Dit alles was voor bedrijven die een groot deel van hun IT-landschap al in een public of private cloud hebben draaien een stuk eenvoudiger dan voor bedrijven die nog een groot eigen datacenter hebben. De cloud ondersteunt immers thuiswerken prima. Bovendien kunnen IT-afdelingen voor eventuele wijzigingen in de applicatie-instellingen een beroep doen op hun managed services provider voor ondersteuning. Terwijl organisaties die hun eigen applicaties beheren volledig afhankelijk zijn van hun eigen IT-personeel. Personeel dat schaars is. De meeste IT-afdelingen zijn ook in normale tijden al erg kwetsbaar. Die kwetsbaarheid wordt nu sterk vergroot, want als een medewerker ook maar iets koorts heeft of hoest moet hij of zij al thuis blijven.

Hoe is de security geregeld?

Bovendien vergt het in bedrijven die hun eigen IT-omgeving beheren vaak veel kunst- en vliegwerk om iedereen op afstand te laten inloggen in alle systemen. Kun je in zo’n crisissituatie een juiste risico-inschatting maken? Heb je bijvoorbeeld alle securityrisico’s in het oog die je loopt als iedereen tegelijkertijd gaat thuiswerken? Heb je beleid om applicaties als Zoom of HangOuts te weren? Of ben je al lang blij dat de face-to-face vergaderingen nu kunnen worden omgezet in een online meeting?

Flexibiliteit door ERP in de cloud

Wij zien dat bedrijven die al goed hebben nagedacht over hun ‘journey to the cloud’ en die een visie hebben op de omvorming van hun IT-afdeling naar regieorganisatie in deze crisis betere beslissingen nemen dan bedrijven die nog geen cloudstrategie hebben gevormd. We zien ook dat bedrijven die naast hun kantoorautomatisering ook hun bedrijfskritische systemen, zoals hun SAP back-end, in een public of private cloud hebben ondergebracht nauwelijks uitdagingen hebben ondervonden. Hun medewerkers konden gewoon vanaf huis inloggen op alle applicaties die ze nodig hebben voor hun werk. Daardoor konden de IT-afdelingen zich focussen op eventuele benodigde aanpassingen in hun systeemlandschap die nodig zijn omdat hun bedrijfsvoering verandert. Denk bijvoorbeeld aan de eerdergenoemde retailers die processen in het distributiecentrum willen aanpassen om de grotere orderstroom efficiënter af te handelen.

Afwegingen bij eventuele keus voor de cloud

Wil jij in toekomstige crisissituaties beter staan voorgesorteerd om snel te handelen? Wil je jouw organisatie flexibel en wendbaar maken? Denk er dan eens over na om je bedrijfskritische ERP-systeem naar de cloud over te hevelen. Weten welke afwegingen daarbij relevant zijn? Lees dan de whitepaper ‘SAP in de cloud: wanneer kies je voor private of public?
Auteur: Marcel Antons, Director Strategy & Innovation bij myBrand

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over myBrand

myBrand, onderdeel van Conclusion, biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. myBrand is ontstaan uit de droom om gestalte te geven aan een SAP-dienstverlener waar wij zelf klant zouden willen zijn. Dit heeft zich vertaald in onze missie: het zijn van de door klanten als best gewaardeerde dienstverlener. De leidende kernwaarden zijn langetermijnrelaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle bedrijfsprocessen bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie.
Meer over myBrand

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.