Thales lanceert eerste samengevoegde 24/7 SOC/NOC op Nederlandse bodem

| Thales | 2 min | 21 juli 2020 10:11
Gewaardeerd
Afbeelding: Het Thales SOC | Copyright: Thales
Het Security Operations Center (SOC) en het Network Operations Center (NOC) van technologiebedrijf Thales in Nederland worden als eerste binnen de groep samengevoegd en gaan zowel IT-infrastructuur als assets van klanten 24/7 monitoren. Doordat de IT en assets van klanten volledig vanuit Nederland worden gemonitord, blijft de data in Nederland en kijken alleen in Nederland gescreende mensen naar deze vaak gevoelige informatie. Thales heeft de primeur deze diensten veilig geïntegreerd te leveren vanuit Nederland.

24/7 experts aanwezig

In de regel besteden organisaties monitoring in de nacht uit aan SOC’s in andere landen. Thales biedt deze dienst vanaf nu volledig voor en vanuit Nederland aan. Het NOC – dat 24/7 geanonimiseerde transactiedata van openbaar vervoersbedrijven analyseert om storingen te verhelpen – wordt samengevoegd met het SOC – dat zich richt op het monitoren van computer- en netwerkactiviteiten van kritische infrabedrijven. De netwerken blijven gescheiden. Het NOC kijkt naar de beschikbaarheid van de systemen, en het SOC naar cybersecurity, beide diensten maken snel ingrijpen bij een incident mogelijk. Hierdoor wordt downtime verkort en schade beperkt.

Voor een succesvolle samenvoeging van beide Centers is op de locatie in Huizen een volledig nieuwe afdeling ingericht waar het team alles voor handen heeft voor het bieden van een optimale dienstverlening op het hoogste niveau. SOC- en NOC-medewerkers worden gescreend en opgeleid om de SOC-dienstverlening aan de uitgebreide Nederlandse kwaliteitsstandaarden (ISO 27001 en NEN 7510) en wet- en regelgeving te voldoen.

Uitbreiding dienstverlening

“Ik ben trots op deze volgende stap in onze dienstverlening, waarmee we de eersten zijn die 24/7 monitoring van assets en IT op Nederlandse bodem aanbieden”, vertelt Mark Donderwinkel, VP & General Manager Thales Huizen. “Covid-19 zorgt ervoor dat veel meer gebruik gemaakt wordt van remote tooling. Daarmee worden organisaties kwetsbaarder en stijgt het aantal aanvallen fors. Nu we in de fase van ‘open up’ zitten, is zo min mogelijk downtime cruciaal. Om dit te realiseren is betere monitoring van zowel assets als de computer- en netwerkactiviteiten noodzakelijk. We kunnen onze klanten nu ontzorgen met dienstverlening op het hoogste niveau voor zowel assetmanagement als cybersecurity.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Thales
De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.