Verzekeringsarchitect ADD vereenvoudigt bescherming van fysieke en virtuele machines met SentinelOne

| SentinelOne | 2 min | 20 november 2019 14:49
ADD is een onafhankelijke verzekeringsarchitect en is in opdracht van de klanten constant op zoek naar de risico’s die de continuïteit van die ondernemingen bedreigen. Deze risico’s worden in kaart gebracht om ze vervolgens te minimaliseren. Die dienstverlening passen ze ook toe op het eigen bedrijf, wat ertoe heeft geleid dat ADD sinds kort alle endpoints met SentinelOne beschermt.

De eerdere bescherming van de werkstations, McAfee, had een te grote footprint, aldus Gerrit Verlent, ICT Architect bij ADD. Hij is verantwoordelijk voor het virtueel platform, waaronder VMware en het security-platform en ging met zijn collega’s op zoek naar een alternatief. “We merkten de impact op de VDI-omgeving en op de virtual server-omgeving. Bovendien merkten we dat de antivirus-oplossing vrij zwaar was zodat de werkstations en servers tegen de grenzen van hun capaciteit opliepen.”

Tijdens de POC-periode was er veel sprake van ransomware in de vorm van cryptolockers. De rollback-functie van SentinelOne zou hier een goede remedie tegen zijn, dus ADD was benieuwd hoe dit in de praktijk werkte. Al snel bleek dat SentinelOne de cryptolockers als enige goed kon weren, en dat ook de rollback-functie soepel werkte. ADD wilde ook weten of SentinelOne meer bedreigingen kon vinden dan McAfee. De resultaten waren overtuigend. Verlent: “Er werd veel meer gevonden. Dat is wat dubbel natuurlijk: mooi dat we nu een oplossing hebben die meer ziet, maar wat hebben we allemaal gemist de afgelopen jaren?”

SentinelOne werd in eerste instantie gekozen voor de virtuele omgeving, maar aangezien de oplossing zowel de VDI, als de servers, werkstations en extern verbonden apparatuur zoals laptops dekt, werd besloten het breed in te zetten. Verlent: “Ons werk werd ineens een stuk eenvoudiger. Bovendien werkte het zonder veel te vragen van onze resources. En het product blijft in ontwikkeling. Na de initiële aanschaf zijn er al weer functies bijgekomen waar we handig gebruik van maken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.