Dematic automatiseringsoplossing voor orderverwerking in proteïnemarkt

| Dematic | 3 min | 21 juli 2020 10:15
Afbeelding: De Dematic Automated Order Fulfilment Solution for Protein kan zowel gekoelde als bevroren vis-, pluimvee- en vleesproducten in één systeem verwerken. | Copyright: Dematic
  • Systeem automatiseert orderpicking, distributie en verzending
  • Efficiëntere orderverwerking en minimalisering van fouten
  • Dematic iQ controleert alle logistieke processen
Dematic lanceert een nieuwe versie van haar ‘Order Fulfillment Solution’. Deze automatiseringsoplossing is speciaal ontwikkeld voor de proteïnemarkt (vis, pluimvee en vlees). De oplossing automatiseert het orderverzamelen, de distributie en de verzending, die vaak arbeidsintensieve processen zijn. Het kan zowel gekoelde als bevroren vis-, pluimvee- en vleesproducten in één systeem verwerken. Het hart ervan is een Dematic Multishuttle systeem dat automatisch producten opslaat, buffert, sorteert en in volgorde plaatst voor het verzamelen en monteren. De oplossing wordt samengesteld door een Dematic-transportsysteem, eigen pickstations met optioneel gerobotiseerd palletiseren en autonoom rijdende voertuigen (AGV’s) voor het transport te combineren. Verder controleert de Dematic iQ software alle logistieke processen en biedt mogelijkheden voor tracking en tracing, waardoor de nauwkeurigheid wordt gewaarborgd en pickfouten tot een minimum worden beperkt. Dit betekent dat de ‘Dematic Automated Order Fulfillment Solution for Protein’ zowel de orderverwerking efficiënter maakt, als zorgt voor een consistente transparantie in realtime.

"De toenemende eisen in de proteïnemarkt hebben ertoe geleid dat fabrikanten niet langer kunnen vertrouwen op handmatige orderverwerkingssystemen. Met onze oplossing zijn alle processen voor de orderwerking volledig te automatiseren en kunnen tegelijkertijd de snelheid, de opslagdichtheid, versheid, de nauwkeurigheid en de beschikbaarheid aanzienlijk worden verhoogd", zegt Jessica Heinz, Hoofd Marketing en Bedrijfsontwikkeling Dematic Central Europe.

De oplossing is specifiek afgestemd op de steeds complexer wordende klantenorders met betrekking tot pakketgroottes en -types en korte levertijden. Het hart van het systeem is een Dematic Multishuttle, die in staat is om meerdere Stock Keeping Units (SKU's) tegelijkertijd uit hetzelfde gangpad te halen, waardoor de doorvoercapaciteit van het systeem aanzienlijk wordt verhoogd. De grijpervingers van de telescopische armen van de shuttle kunnen een breder scala aan containertypes en -condities aan in verschillende temperatuuromgevingen, van gekoeld tot bevroren. Meervoudig diepe opslag en de gepatenteerde ‘Inter-Aisle-Transfer’ zorgen voor een soepele uitwisseling van goederen via verschillende shuttle-gangen, waardoor een zeer hoge opslagdichtheid mogelijk is. "Het systeem maakt dus een beter gebruik van de beschikbare ruimte mogelijk en bespaart energie en koelkosten", zegt Heinz.

De ‘Dematic Automated Order Fulfilment Solution for Protein’ is modulair en schaalbaar. Het kan worden uitgebreid om te voldoen aan individuele eisen of worden aangevuld met andere beproefde, gestandaardiseerde Dematic-systemen. Zo kunnen bijvoorbeeld transportbanden, picking- en palletiseerrobots en automatisch geleide voertuigen in de oplossing worden geïntegreerd. Automatisering verbetert ook de veiligheid en ergonomie van de werksituatie in het magazijn doordat het niet meer nodig is om zware dozen in een koude werkomgeving handmatig te behandelen. De processen worden aangestuurd door de Dematic iQ software. Deze software zorgt er ook voor dat alle artikelen in real time te vinden zijn en biedt complete track and trace functies. Het biedt ook algoritmen voor een verscheidenheid aan opvraagscenario's. "Onze oplossing zorgt dus voor een efficiëntere orderverwerking en helpt bedrijven een concurrentievoordeel te behalen met behulp van automatiseringstechnologie", vat Heinz samen.

Voor meer informatie over de Dematic Automated Order Fulfilment Solution for Protein kunt u terecht bij www.dematic.com/en/protein/ en aan Dematic NV onder www.dematic.com/nl.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dematic

De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer over Dematic

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.