Nieuwe cyberdreigingen door COVID-19-pandemie en tips voor consumenten

| Palo Alto Networks | 2 min | 21 juli 2020 16:29
Copyright: Palo Alto Networks
Unit 42, het threat intelligence team van Palo Alto Networks, maakt vandaag bekend nieuwe cyberbeveiligingsdreigingen te hebben ontdekt die gericht zijn op consumenten, met als doel om te profiteren van verwarring en angst veroorzaakt door de COVID-19-pandemie.

Belangrijkste bevindingen

  • In veel landen stijgt het aantal gevallen van COVID-19 gestaag en een tweede golf van het virus wordt later dit jaar verwacht. In dit licht zullen we blijven zien dat hackers zich blijven richten op nieuws rondom de pandemie. Zo pikte Unit 42 eind juni bijvoorbeeld kwaadaardige e-mails op met het onderwerp "Gezichtsmasker leverancier / voorhoofdthermometer" en "Medisch masker, veiligheidsbril en temperatuurpistool leveren". Dit zijn allebei onderwerpen die meer verband houden met de voorbereiding op en terugkeer naar weer naar buiten gaan, in plaats van thuis te blijven.
  • Daarnaast verwacht Unit 42 dat de VS waarschijnlijk meer het doelwit zullen zijn van hackers in vergelijking met landen die geen of minder last hebben van COVID-19 (zoals Nieuw-Zeeland).
  • Unit 42 verwacht ook een piek in de cybercriminaliteit als economieën in recessies gaan. Nu de werkloosheidscijfers over de hele wereld dramatisch toenemen, zullen sommige mensen zich onvermijdelijk wenden tot cybercriminaliteit, zoals eerder is gebleken in tijden van economische neergang.
  • Ten slotte, aangezien meer personeel nu op afstand werkt, verwacht Unit 42 een toename van het aantal hackers dat zich richt op thuisrouters en andere Internet of Things (IoT) -apparaten om thuisnetwerken in gevaar te brengen. 

Best practices voor beveiliging voor consumenten

  • Wees op je hoede voor websites die "te mooi om waar te zijn"-aanbiedingen bieden voor essentiële COVID-19-producten, zoals gezichtsmaskers en desinfectie-middelen.
  • Behandel alle e-mails en websites die beweren informatie over COVID-19 te bieden, als verdacht.
  • Controleer altijd op de drie belangrijkste indicatoren, zoals weergegeven in de afbeelding hieronder, om ervoor te zorgen dat je niet het slachtoffer wordt van een phishing-aanval.
  • Overweeg om je tegoed te blokkeren, zodat er geen nieuwe accounts kunnen worden geopend met je persoonlijke gegevens.
  • Zorg ervoor dat je thuisrouter naast je Wi-Fi-wachtwoord een fysiek wachtwoord heeft. Als je niet weet hoe je dit moet doen, ga dan naar de website van de fabrikant van het apparaat voor hun instructies.
Als je denkt dat je creditcardgegevens zijn gestolen als gevolg van een recente online aankoop, neem dan contact op met je bank om je kaart onmiddellijk te laten blokkeren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Palo Alto Networks

Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.