Safety first: beveiligingsupdates in G Suite van Google Cloud

Verbeterde beveiliging voor belangrijke pijlers Gmail, Meet en Chat

| Google | 2 min | 21 juli 2020 16:34
Gewaardeerd
Copyright: Google
Veiligheid is een vereiste voor alle digitale tools die we gebruiken om samen productief te blijven. Daarom bieden de nieuwe updates van Google Cloud een nog betere beveiliging en verificatie voor Gmail, Meet en Chat. Daarnaast zijn er voor IT-beheerders nieuwe manieren om apparaten en bedrijfsdata eenvoudig en veilig te beheren in de Admin Console.

BIMI-pilot in Gmail

Met de Brand Indicators for Message Identification (BIMI)-pilot kunnen organisaties die hun e-mails verifiëren met DMARC het eigendom van bedrijfslogo's laten vastleggen en deze veilig naar Google verzenden. Zodra de geverifieerde e-mails vanuit de organisatie alle antimisbruikcontroles doorstaan, geeft Gmail het logo weer in bestaande avatar-slots in de Gmail-gebruikersinterface.

Meer controle in Meet

De komende weken rolt Google Cloud nieuwe beveiligingscontroles uit om ervoor te zorgen dat alleen uitgenodigde deelnemers toegang hebben tot een videovergadering. Geavanceerde veiligheidssloten stellen hosts in staat om te beslissen voor welke verbindingsmethoden (bijvoorbeeld telefonisch verbinden) gebruikers extra goedkeuring van de host nodig hebben. Met behulp van chat- en presentatievergrendeling kunnen hosts verder bepalen welke deelnemers mogen chatten en presenteren tijdens de vergadering. De eerste introductie zal beschikbaar zijn voor consumenten- en G Suite for Education-accounts.

Verbeterde gebruikersbescherming in Chat

Chat helpt teams om efficiënt en productief samen te werken; of dat nu vanuit huis, op kantoor of ergens anders is. De nieuwe beveiligingsfuncties van Google Cloud maken chatgesprekken nu nog veiliger. Zo markeert de uitgebreide phishing-beveiliging via Safe Browsing in real-time alle phishing-links die in Chat worden verzonden. Daarnaast kunnen gebruikers straks chatgesprekken rapporteren en blokkeren bij het vermoeden van frauduleuze activiteiten.

Meer controle voor beheerders

De manier waarop we werken is in zes maanden tijd volledig veranderd, dat weten IT-beheerders als geen ander. Een van de nieuwe functies van Google Cloud biedt een integratie met Apple Business Manager. Dit geeft beheerders de mogelijkheid om Apple iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf veilig te distribueren en te beheren. Daarnaast zorgt geautomatiseerd IRM-beheer (Information Rights Management) ervoor dat het downloaden, afdrukken of kopiëren van specifieke Google Drive-documenten wordt geblokkeerd. Deze functies zijn nu beschikbaar in bèta voor gebruikers van G Suite Enterprise, G Suite Enterprise Essentials en G Suite Enterprise for Education.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (5 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.