Logitech G en Herman Miller brengen ultieme Embody gamingstoel van esportsniveau uit

| Logitech | 4 min | 22 juli 2020 15:09
Afbeelding: Logitech G × Herman Miller | Embody Gaming Chair | Copyright: Logitech
Logitech G, een merk van Logitech, en Herman Miller hebben gezamenlijk een nieuwe serie hoogwaardige gaming-meubels en accessoires onthuld, waaronder de Embody Gaming Chair, de eerste echte ergonomische stoel in de gamingindustrie.

De originele Embody Chair is dé maatstaf voor drukverdeling, natuurlijke uitlijning en ondersteuning van een gezonde beweging, en de Embody Gaming Chair is speciaal aangepast om te voldoen aan de eisen van professionele gamers en streamers. Naast de Embody Gaming Chair brengen de twee bedrijven een in hoogte verstelbaar bureau en een monitorarm op de gamingmarkt.

"Samen met Logitech G hebben we esports professionals en professionele spelers bestudeerd om te kijken hoe we hun prestaties kunnen verbeteren en hen kunnen helpen om beter voor hun lichaam te zorgen terwijl ze spelen. We ontdekten dat spelers verschillende houdingen in stoelen aannamen die een negatieve invloed hadden op hun prestaties en hun gezondheid mogelijk konden schaden", aldus Tim Straker, Chief Marketing Officer bij Herman Miller. "We hadden een oplossing nodig die spelers hielp hun ideale houding gedurende lange perioden te behouden, zodat ze zich op belangrijke momenten comfortabel en gefocust konden voelen. Deze line-up van gamingproducten is met dit doel ontworpen en biedt nog veel meer voordelen."

Herman Miller en Logitech G hebben verschillende stoelontwerpen van Herman Miller getest met gamers, en de Embody Chair werd gekozen als favoriet om verder af te stemmen op hun hoge standaarden. Een esports professional of streamer zit doorgaans drie keer zo lang aan zijn bureau dan een typische kantoormedewerker, dus een gefocust ontwerp is van groot belang. Daarnaast constateerden de bedrijven dat een groot aantal gamers zich op grote schaal ontevreden toonde over het comfort en de ergonomie van traditionele gamingstoelen, die zich voornamelijk richten op esthetiek. Deze focus op esthetiek had een aanzienlijke afname van prestaties als gevolg. Met de Embody Gaming Chair worden fysieke uitdagingen, die blessures als gevolg kunnen hebben, overwonnen.

"Gamers verdienen geavanceerde, ergonomische oplossingen in alle aspecten van het spel. Om de gaming chair opnieuw uit te vinden hebben we met Herman Miller samengewerkt om hun bekroonde Embody Chair verder te ontwikkelen tot een oplossing die voldoet aan de specifieke behoeften van moderne gamers", zegt Peter Kingsley, Chief Marketing Officer bij Logitech G.

"Dit is de eerste stap in een voortdurende relatie en we zijn er trots op dat we samen met Herman Miller nieuwe manieren vinden om alle gamers te helpen om op hun best te spelen, zonder lichamelijke klachten als gevolg op de lange termijn."

De eerste gaming chair van Herman Miller en Logitech G voorziet in al die behoeften en meer. De Embody Gaming Chair zorgt voor de juiste uitlijning, balans en comfort van het lichaam. Om dit te bereiken is er een aantal verbeteringen aangebracht, waaronder koelschuim met kopergeïnfundeerde deeltjes die de ideale gamehouding ondersteunen en de warmteontwikkeling verminderen. Ook is een pixelvormige ondersteuning toegepast, die het gewicht gelijkmatig verdeelt, de druk vermindert en de beweging stimuleert - de sleutel tot het behoud van een gezonde bloedsomloop en concentratie.

Extra gamingproducten

Naast de Embody Gaming Chair hebben de bedrijven de de Nevi Gaming Desk onthuld: dé perfecte aanvulling op de Embody Gaming Chair, zowel op het gebied van esthetiek als functionaliteit. Deze nieuwe gaming desk stimuleert regelmatige beweging en stelt gebruikers in staat om te wisselen tussen verschillende houdingen om zich aan te passen aan de speelstijlen van de gamers, waardoor energie en efficiëntie worden verhoogd. Het verbeterde bureau is voorzien van een matzwarte, vet- en glansvrije afwerking, die alleen te vinden is op de gaming desk.

De Nevi Gaming Desk kan worden gekoppeld aan de bijpassende Ollin Gaming Monitor Arm, die een reeks monitoren en laptops van verschillende gewichten en afmetingen ondersteunt. De arm heeft een breed scala aan bewegingen, waardoor gamers hun scherm overal kunnen plaatsen waar het het meest comfortabel is, wat een gezondere houding tijdens het gamen bevordert.

Prijzen en beschikbaarheid

De introductie van deze nieuwe producten versterkt het wereldwijde leiderschap van de bedrijven op het gebied van innovatie en hoogwaardige oplossingen voor gamers. Alle producten zullen naar verwachting vanaf 22 juli beschikbaar zijn op HermanMiller.com/gaming. De Embody Gaming Chair zal verkrijgbaar zijn voor €1.320,-, de Motia Desk is verkrijgbaar voor €1.135,-, en de Ollin Monitor Arm zal worden verkocht voor €195,-.

Om de producten te bestellen, of om de laatste informatie over deze samenwerking van Logitech G en Herman Miller te krijgen, gaat u naar hermanmiller.com/gaming of logitechG.com/hermanmiller.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Logitech

Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) verbindt mensen met de digitale ervaringen waar ze om geven en ontwerpt producten die een alledaagse plek hebben in hun leven. Meer dan 35 jaar geleden begon Logitech mensen met elkaar te verbinden via computers. Nu is het een bedrijf met meerdere merken dat producten ontwerpt die mensen samenbrengt via muziek, gaming, video en computergebruik.
Meer over Logitech

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.