Tanium brengt intelligentie naar de edge met endpoint management & security zonder infrastructuur

Met Tanium as a Service kunnen organisaties gedistribueerde endpoints beheren en beveiligen via een oplossing die volledig in de cloud gehost en geleverd wordt

| Tanium | 4 min | 22 juli 2020 16:45
Copyright: Tanium
Tanium, leverancier van unified endpoint management en beveiliging ontwikkeld voor veeleisende IT-omgevingen, introduceert Tanium as a Service. Dit is een endpoint management & security-platform waarvoor geen extra infrastructuur nodig is. Tanium as a Service optimaliseert Taniums gepatenteerde architectuur om snel en efficiënt apparaten te beheren en beveiligen in een wereld waarin op afstand wordt gewerkt. De Tanium-agent maakt de endpoints intelligent, zichtbaar en biedt ongeëvenaarde context om het IT-teams mogelijk te maken snel in actie te komen en de omgeving efficiënt te beheren en beveiligen.

Volgens aankomend onderzoek van Tanium hebben bedrijven moeite om endpoints die door thuiswerkers worden gebruikt te beheren en beveiligen. Zelfs nu het aantal cyberaanvallen toeneemt, wordt er in het proces onvoldoende aandacht besteed aan defensietechnieken aan de frontlinie, zoals patch management.

“De meeste endpoint management-oplossingen zijn ontworpen voor kantooromgevingen en gaan ervan uit dat apparaten het netwerk sporadisch verlaten om te reizen of thuis te werken. Oftewel, een wereld die niet meer bestaat,” zegt Ralph Loura, CIO bij Lumentum. “Tanium as a Service is ontworpen voor thuiswerkomgevingen, waarbij er vanuit wordt gegaan dat mensen soms op kantoor zitten. Dat past beter bij de wereld van vandaag. Deze innovatie en drang om aan te passen aan de vraag bij bedrijven is waarom wij klant zijn bij Tanium.” 

Tanium as a Service biedt enterprise-grade security en inzicht in en controle over IT-operations in complexe, gedistribueerde omgevingen. Dankzij zijn cloud-hosted en cloud-delivered model, gebouwd op Amazon Web Services (AWS), kunnen klanten zonder extra investeringen in infrastructuur en zonder overhead hun belangrijke IT-operations-. risk- en security-taken uitvoeren ongeacht het aantal apparaten en waar deze zich ook bevinden en de hoeveelheid data die verzameld wordt. De zeer veilige en schaalbare infrastructuur van AWS stelt Tanium in staat snel en veilig dynamische pieken in klantvraag aan te pakken.

Door gebruik te maken van de Intelligent Edge-aanpak, kunnen bedrijven en overheidsorganisaties overal elke endpoint snel en schaalbaar beveiligen en beheren zonder dat daar extra agents of infrastructuur voor nodig is. 
  • Endpoint Intelligence leert apparaten om informatie te delen of vraagt voor updates wanneer een beheer-issue of security-incident opkomt. Deze aanpak optimaliseert hoe data wordt ontvangen van en geleverd aan endpoints en zorgt voor meer snelheid en efficiency en reduceert overhead voor beheer en infrastructuur die geassocieerd wordt met het onnodig verplaatsen van data. 
  • Threat Detection and Response levert endpoint-intelligentie voor real time inzicht in en detectie van compromise- en post-compromise-activiteit op endpoints. Geautomatiseerde respons helpt organisaties de impact van kwaadaardige cyberactiviteiten te minimaliseren en snel te herstellen. 
  • Proactief endpoint-beheer identificeert snel ongepatchte desktops en servers op zowel moderne als legacy-besturingssystemen en remedieert kwetsbaarheden automatisch zonder netwerken extra te belasten of een beroep te doen op dure infrastructuur. 
“Als bedrijven zich aanpassen aan de work-from-anywhere-wereld, hebben zij platformen nodig die het hen toestaan enorme, gedistribueerde, complexe en veranderende omgevingen simpel te beheren,” zegt Orion Hindawi, CEO en co-founder van Tanium. “Tanium biedt een ongeëvenaard platform voor enterprise endpoint management, met een focus op de grootste bedrijven ter wereld. Met Tanium as a Service stellen we ons platform open voor nog meer klanten en verlagen we de toegangsdrempel waardoor meer enterprises de kracht kan gebruiken die Tanium op unieke wijze levert om het IT-landschap te beheren.”

"Nu thuiswerken het nieuwe normaal is geworden, komt Tanium as a Service precies op het juiste moment. Tanium heeft een onderscheidend platform voor Unified Enpoint Management en Unified Endpoint Security ontwikkeld dat geen on-premises-infrastructuur vraagt. Organisaties kunnen kritieke IT-operations- en security-taken on demand inschakelen zonder dat ze daarvoor welke vorm van infrastructuur dan ook moeten uitrollen”, aldus Michael Suby, Research Vice President bij IDC.

“Taniums cloud-delivered- solution stelt klanten in staat de mogelijkheden van Amazon Web Services cloud (AWS) uit te breiden voor Unified Endpoint Management en Unified Endpoind Security over hun gehele IT-omgeving. Door gebruik te maken van het AWS-portfolio van diensten en onze mogelijkheid om te schalen, kan Tanium direct pieken in klantvraag aanpakken op elk moment en er zo voor zorgen dat klantgegevens, gebruikers en applicaties goed en end-to-end beheerd en beveiligd zijn”, zegt Angelo Comazzetto, Principal, Office of the CISO, van Amazon Web Services.

Tanium as a Service is vanaf nu wereldwijd beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.tanium.com/products/tanium-as-a-service.
Om een demo van Tanium te ontvangen ga naar: https://www.tanium.com/see-a-demo/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Tanium
Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 
Meer over Tanium
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.