Techleap.nl gaat thematisch werken en start met ‘Flattening the Climate Curve’

Nieuwe werkwijze start met oproep aan duurzame techbedrijven om enquête in te vullen om inzicht te krijgen in groei-knelpunten

| Techleap | 2 min | 23 juli 2020 10:59
Copyright: Techleap
Geïnspireerd door de ervaringen tijdens COVID-19, gaat Techleap.nl vanaf vandaag thematisch werken, te beginnen met het thema Flattening the Climate Curve. Deze nieuwe thematische werkwijze start vandaag met de oproep aan duurzame startups en scale-ups om een enquête in te vullen waarmee Techleap.nl inzicht wil krijgen in de groei-knelpunten voor duurzame techbedrijven. Ook presenteert Techleap.nl vandaag een lijst van 147 ‘Dutch Tech Heroes Flattening the Climate Curve’, duurzame techbedrijven die nu al het verschil maken in het afvlakken van de klimaatcurve.

Techleap.nl kiest voor deze nieuwe thematische werkwijze omdat zij tijdens de COVID-19 crisis heeft ervaren hoe de focus op één overkoepelend thema de impact vergrootte. Half maart gooide Techleap.nl het roer volledig om om startups en scale-ups te empoweren in de COVID-19-crisis. Deze gebundelde aandacht leidde onder andere tot de oprichting van de COL-financieringsportal, het bieden van belangrijke peer support via het Rise-programma en andere ondersteunende initiatieven die samen met het ecosysteem zijn gelanceerd voor startups en scale-ups in crisistijd.

Deze focus wil Techleap.nl nu vasthouden door zich vanaf nu elke paar maanden op een nieuw thema te richten en het ecosysteem rond dat thema te mobiliseren. Het doel van Techleap.nl -van Nederland het beste startupland van Europa maken- verandert niet door de nieuwe werkwijze.

Flattening the Climate Curve

Voor Flattening the Climate Curve als eerste thema is gekozen omdat de huidige crisis bedrijven, landen en instellingen kansen biedt om te investeren in een duurzamere  en groenere toekomst. Daarnaast kent Nederland veel veelbelovende duurzame techbedrijven. Juist omdat volgens Techleap.nl nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen nodig zijn om de opwarming van de aarde tegen te gaan, is het cruciaal dat deze bedrijven de ruimte en de middelen krijgen om maximaal te kunnen bouwen aan een nieuwe duurzame toekomst.

Enquête en toplijst

De vandaag gelanceerde Dutch Tech Heroes Flattening the Climate Curve- lijst geeft een eerste beeld van wat duurzame Nederlandse startups en scale-ups te bieden hebben. Met de enquête hoopt Techleap.nl meer inzicht te krijgen in de knelpunten voor groei van duurzame techbedrijven en roept zij bedrijven op een bijdrage te leveren aan het afvlakken van de klimaatcurve. Op basis van de uitkomsten, die half september worden gepubliceerd, wordt het verdere actieplan aangescherpt.

Nils Beers, CEO Techleap.nl: “Met deze nieuwe werkwijze bundelen we samen met het ecosysteem de krachten. Het doel is de bedrijven die de wereld een betere plek maken en Nederland relevant houden in de wereldeconomie, te ondersteunen. Maar we geloven ook dat deze thematische aanpak met duidelijke focus ons helpt om van Nederland het allerbeste tech-ecosysteem van Europa te maken.”

Lees hier meer over het waarom en hoe van de nieuwe thematische aanpak.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Techleap

Techleap.nl helpt het tech-ecosysteem van Nederland te kwantificeren en te versnellen door de leiders van morgen op het gebied van technologie te empoweren. Techleap.nl creëert zo het optimale klimaat voor technologiebedrijven om te schalen met programma's en initiatieven die de toegang tot kapitaal, markt, talent en technologie verbeteren. Special Envoy voor Techleap.nl is Constantijn van Oranje.
Meer over Techleap

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.