KnowBe4 lanceert nieuwe gratis tool: de Browser Password Inspector

| KnowBe4 | 2 min | 23 juli 2020 12:58
Afbeelding: Browser Password Inspector (BPI) screenshot | Copyright: KnowBe4
KnowBe4, leverancier van ’s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness en phishing-simulaties, heeft een nieuwe gratis tool gelanceerd: de Browser Password Inspector. Deze tool helpt organisaties om zich beter te wapenen tegen ransomware-aanvallen en helpt voorkomen dat criminelen inloggegevens kunnen stelen of een account van de organisatie kunnen binnendringen.

Het probleem dat ontstaat bij het opslaan van wachtwoorden in browsers is dat veel gebruikers dezelfde wachtwoorden hergebruiken voor zowel zakelijke als persoonlijke accounts, waardoor organisaties kwetsbaarder zijn. Uit het Global Password Security Report van 2018 bleek dat 50 procent van de gebruikers dezelfde wachtwoorden heeft voor zowel persoonlijke als zakelijke accounts.

De nieuwe Browser Password Inspector inspecteert alle beschikbare computers van gebruikers op het netwerk van een organisatie en identificeert welke gebruikers verhoogd risico lopen doordat het in de browser opgeslagen wachtwoorden scant en zoekt. De tool controleert ook welke wachtwoorden van gebruikers relatief zwak of oud zijn en of gebruikers hetzelfde wachtwoord op meerdere sites gebruiken. Vervolgens genereert de tool een gedetailleerd maar veilig rapport over de getroffen gebruikersaccounts om de kwetsbaarheid van de organisatie aan te tonen.

"Het in een browser opslaan van veelgebruikte wachtwoorden lijkt misschien handig, maar gebruikers moeten beseffen dat criminelen er misbruik van kunnen maken, waardoor hun organisatie kwetsbaarder wordt voor cyberaanvallen", aldus Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. "Deze nieuwe tool helpt voorkomen dat criminelen wachtwoorden vinden in de webbrowser van werknemers. IT-beheerders kunnen namelijk snel beveiligingsproblemen met betrekking tot wachtwoorden in Chrome, Firefox en Edge-webbrowsers identificeren en door de browser opgeslagen gegevens van de Active Directory van uw organisatie onderzoeken."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over KnowBe4

KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer over KnowBe4

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.