NTT Ltd. opent zijn eerste Client Innovation Center (CIC) in Europa

| NTT | 3 min | 20 november 2019 15:31
Afbeelding: Client Innovation Center (CIC) | Copyright: NTT
De nieuwe co-innovatieruimte in Brussel toont geavanceerde technologie en zet aan tot innovatieve samenwerking
 
NTT Ltd., de wereldwijde global technology services provider, verwelkomt klanten en partners van over heel Europa voor de opening van het Client Innovation Center (CIC) in Brussel. De gloednieuwe co-innovatieruimte stelt bezoekers in staat om de oneindige mogelijkheden van nieuwe technologie te ervaren, inclusief innovaties die eerder werden gedemonstreerd op het NTT R&D Forum, dat jaarlijks in Tokio wordt gehouden. Het evenement toont inspirerende toepassingen op het gebied van big data, artificial intelligence, machine learning, internet of things (IoT), biosensoren en wearables, virtual en augmented reality, en security en encryptie.

Een samenwerkingsomgeving gericht op de toekomst

Ons eerste NTT Ltd. CIC in Europa geeft organisaties binnen de gehele regio toegang tot disruptieve co-innovaties van over de hele wereld. Het toont cases en prototypes – ontwikkeld door NTT R&D en onze co-innovatiepartners – en heeft daarvoor drie doelen:
  • Onze klanten inspireren door hen bewust te maken van technologische ontwikkelingen en toepassingen;
  • organisaties helpen bij het oplossen van hun uitdagingen op het gebied van digitale transformatie door middel van slimme businessoplossingen; 
  • mensen helpen om technologie in te zetten voor een goed doel, daarbij inspelend op thema’s die deel uitmaken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.
Andrew Coulsen, CEO van NTT Ltd. Europe: “Het CIC geeft organisaties in heel Europa toegang tot geavanceerde technologische innovaties en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Het is een plek waar mensen de toekomst ontdekken, ideeën uitwisselen en prototypes beginnen te ontwikkelen, waarmee ze in deze regio nieuwe technologieën en innovaties op de markt brengen. Research and Development is de kern van ons bedrijf: NTT Ltd. heeft zich voorgenomen de komende vijf tot tien jaar gemiddeld meer dan 3,6 miljard dollar per jaar in R&D te investeren, via zijn onderzoeksafdeling NTT R&D, venture capital (NTT VC), co-innovatie (NTT Disruption) en initiatieven zoals het CIC hier in Europa.”

De toekomst in beeld: datagedreven, verbonden, digitaal en veilig

In Brussel zijn zes verschillende technologieën en oplossingen te bewonderen. Elke toepassing van die technologieën en oplossingen is ontworpen in samenwerking met NTT R&D en partners in het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld:
  • Kirari!: een holografische simulatie waarmee je elk evenement ter wereld virtueel bijwoont, ongeacht je locatie, met applicaties voor sport- en culturele evenementen, presentaties en toespraken, onderwijs en opleiding.
  • Flaim Trainer: een virtuele trainingssimulator met biosensoren en realtime scenario-analytics. De simulator biedt de brandweer de mogelijkheid om te trainen voor gevaarlijke scenario's die anders moeilijk na te bootsen zijn en die daarnaast duur en schadelijk zijn voor het milieu. Hiltoe (zie hieronder) is in het pak geïntegreerd als een draagbaar, bio-sensing vest van nanofiber dat elektrocardiogram-meetwaarden (ECG) bijhoudt en deze realtime doorstuurt voor fitnessanalyse van brandweerlieden tijdens de training.
  • Tour de France: een data-analyticsplatform dat gebruikmaakt van machine learning en complexe algoritmes die live en historische racegegevens combineren met andere data-input. Ook biedt het platform inzichten die een volledig nieuwe wielerfanervaring mogelijk maken.
  • Las Vegas: een smart-cityplatform dat gebruikmaakt van geavanceerde sensoren, machine learning en artificial intelligence, zodat de stad de dagelijkse activiteiten op een veel bruikbaardere en efficiëntere manier kan beheren. De slimme data die wordt verzameld maakt het mogelijk om sneller te reageren op noodgevallen en ondersteunt toekomstige infrastructuurplannen.
  • Hitoe: een slim shirt dat realtime data verzameld (hartslag, spieractiviteit), waardoor de prestaties van mensen in moeilijke (werk)omstandigheden beter begrepen én verbeterd kunnen worden.
  • Smart Buildings: een communicatiesysteem tussen gebouwen en de cloud, dat non-stop gebouwdata analyseert en waardevolle nieuwe businessinzichten identificeert. Met deze inzichten kan je energie besparen of het wooncomfort en de veiligheid van bewoners vergroten. 
Andrew Coulsen: “De opening van ons CIC voor Europa luidt een nieuw tijdperk van innovatie in voor onze regio. De eerste reeks technologieën, toepassingen en oplossingen die worden gegenereerd via samenwerking in de sector maakt deel uit van NTT’s streven naar een verbonden toekomst. Een toekomst waarin ideeën, mensen en technologie samenwerken om de wereld te veranderen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NTT
NTT is een toonaangevende wereldwijde technology services provider. We hebben de expertise van veel bedrijven gebundeld tot één leverancier van technology services. We trekken op met partnerorganisaties over de hele wereld om tot slimme, technologische oplossingen te komen. Slim betekent voor ons data gestuurd, verbonden, digitaal en veilig.
Meer over NTT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.