Dematic automatiseert magazijn Spaanse supermarktketen Ahorramas

| Dematic | 2 min | 27 juli 2020 14:45
Afbeelding: Voor het nieuwe magazijn van Ahorramas heeft Dematic een gebruiksklare oplossing geleverd, bestaande uit een automatisch hoogbouwmagazijn en een transportsysteem | Copyright: Dematic
  • Installatie van automatisch magazijn- en transportsysteem van zes verdiepingen voor pallets
  • Capaciteit tot 8.000 euro- of 16.000 halve pallets
  • Dematic iQ software stuurt de processen binnen het bedrijf
Dematic, gespecialiseerd in intralogistiek, heeft het magazijn van de Spaanse supermarktketen Ahorramas, S.A. geautomatiseerd. Voor de fabriek van de supermarkt in Velilla de San Antonio, in de metropoolregio Madrid, is een gebruiksklare oplossing geïnstalleerd bestaande uit een automatisch hoogbouwmagazijn en een elektrische draagrail. De magazijn- en transportoplossing voor pallets zorgt voor een optimale benutting van de beschikbare oppervlakte en is in het bestaande magazijn geïntegreerd. Het systeem biedt nu plaats aan maximaal 8.000 euro- of 16.000 halve pallets. Bovendien verhoogt deze automatiseringsoplossing de efficiëntie van de interne processen bij Ahorramas evenals de veiligheid van de medewerkers.

"Wij hebben Ahorramas overtuigd op basis van jarenlange ervaring met geautomatiseerde intralogistiekoplossingen en kennis van de speciale behoeften van de supermarktketen“, zegt Pablo Ugena, General Manager van Dematic.

Deze kennis was ook cruciaal bij de ontwikkeling van het systeem voor de Spaanse supermarktketen. Zo ontwikkelde Dematic een oplossing die de beschikbare ruimte optimaal benut en daardoor helpt om de oppervlakte van het magazijn maximaal te benutten. De complete oplossing bestaat uit een hoogbouwmagazijn van zes verdiepingen en een elektrische draagrail voor het continu en automatisch transporteren van de pallets in het magazijn. De vele handmatige processen die voorheen nodig waren in het magazijn van Ahorramas behoren nu tot het verleden. 

De innovatieve oplossing omvat tevens een transportsysteem dat via zwaartekrachtkanalen alle processen van de goederenontvangst tot de verzending overneemt.

De Dematic-oplossing zet bij Ahorramas bestellingen op zowel euro- als halve pallets klaar. Deze processen worden aangestuurd door de Dematic iQ software. "Het comprimeert alle operationele en managementinformatie van de installatie en biedt de gebruiker aanzienlijke ondersteuning bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het maximaliseren van de prestaties van het distributiecentrum“, zegt Ugena. Geïntegreerd in het bestaande Warehouse-Management-Systeem van Ahorramas zorgt de software tevens voor de vlotte verwerking van orders. Daarbij zijn aanpassingsvermogen, betrouwbaarheid, efficiëntie en snelheid te allen tijde gegarandeerd. "Voor Dematic was het project een groot succes en de ervaring met Ahorramas was volkomen positief", aldus Ugena: "Het gehele proces verliep vlot en aangenaam – vooral omdat de klant onze technologie en het projectteam vertrouwde.“

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dematic

De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer over Dematic

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.