HPE onthult 5G Lab voor adoptieversnelling van 5G-oplossingen

HPE 5G Lab wordt katalysator van stortvloed aan open en interoperabele 5G-innovaties

| HPE | 4 min | 28 juli 2020 12:08
Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) onthult vandaag het HPE 5G Lab, een test- en ontwikkelomgeving waar telecombedrijven en partners 5G-netwerkoplossingen valideren en integreren. Met het HPE 5G Lab versnellen telecombedrijven de 5G-acceptatie en komen ze bovendien sneller tot nieuwe omzetmogelijkheden doordat ze de nieuwste innovaties in een fysieke testomgeving kunnen uitproberen. Het HPE 5G Lab wordt ook ondersteund door andere belangrijke marktleiders, waaronder Affirmed Networks, Casa Systems, Intel, Metaswitch, Openet en Red Hat.
 
HPE's groeiende 5G-portfolio resulteert in verschillende 5G-mogelijkheden in de netwerkcore, aan de edge en in de enterprise. Het technologiebedrijf introduceerde eerder dit jaar al de HPE 5G Core Stack, een open cloud-native 5G core network softwarestack. Daarnaast lanceerde HPE de HPE Resource Aggregator voor Open Distributed Infrastructure Management om het beheer van de telecom-grade computerinfrastructuur voor 5G op duizenden locaties te vereenvoudigen. Tot slot werd ook de HPE Edge Orchestrator, dit jaar geintroduceerd. Hiermee leveren telecombedrijven hun klanten nieuwe edge-computingservices aan de rand van het netwerk. Vanaf vandaag biedt het HPE 5G Lab een testomgeving waarmee bedrijven hun technologieën valideren, zich kunnen voorbereiden op de adoptie en daardoor met vertrouwen kunnen investeren.
 
Specifiek ontworpen 5G-standaarden zorgen dat telecombedrijven hun 5G-netwerken bouwen met open en cloud-native platforms. Deze maken gebruik van modulaire software- en hardwarecomponenten van verschillende leveranciers. Daardoor implementeren ze nieuwe 5G-services sneller, veiliger en flexibeler, waardoor er een grote verschuiving ontstaat in een markt die voorheen beheerst werd door verticaal geïntegreerde systemen, die vaak eigendom zijn van bepaalde leveranciers. Telecombedrijven werken graag samen met vertrouwde partners die prestaties en interoperabiliteit kunnen demonstreren in een realtime testomgeving. 

"Overheden en telecomoperators zoeken naar open 5G-technologieën om afstand te nemen van een aantal leveranciers waarbij bezorgdheid heerst rondom security, betrouwbaarheid en marktdiversificatie", aldus Phil Mottram, vice president en general manager van Communications and Media Solutions bij HPE. “Ondanks meerdere succesvolle implementaties blijven er twijfels bestaan over de flexibiliteit van open 5G-technologieën en de mate waarin ze de oude manier van netwerkbouwen echt kunnen vervangen. Met de lancering van het HPE 5G Lab kunnen telecombedrijven, solutionleveranciers en nationale stakeholders innovatieve oplossingen testen om ervoor zorgen dat ze de massa-adoptie met vertrouwen tegemoet kunnen komen.”

Door een open benadering te hanteren, hebben telecombedrijven nu de flexibiliteit om samen te werken met vrijwel iedere onafhankelijke software- of solutionsleverancier. Met deze partijen werken telecombedrijven aan op maat gemaakte netwerkoplossingen die zijn afgestemd op specifieke branches en praktijksituaties. Het HPE 5G Lab moedigt telecombedrijven, leveranciers en platformproviders aan om bij elkaar te komen zodat ze hun technologieën als één specifieke oplossing kunnen testen, documenteren en valideren.

De focus van het HPE 5G Lab is om innovatie te brengen in een voorheen monolithische cellulaire netwerkcore. Om de voordelen van 5G volledig te benutten, moeten de eerste implementaties van 5G-radiotoegangsnetwerken – momenteel gebruikmakend van de 4G-coreinfrastructuur – migreren naar een stand-alone 5G-core. Dit maakt holistisch beheer, data-uitwisseling en de opsplitsing in virtuele 5G-netwerken met specifieke handelingen en karakteristieken mogelijk. De HPE 5G Core Stack is een daadwerkelijk open product, waarmee telcombedrijven indien nodig netwerkfuncties (NF's) verwisselen en sneller innoveren dan de concurrentie. Met het HPE 5G Lab kunnen telecombedrijven meerdere NF's van verschillende leveranciers testen en valideren, terwijl ze vertrouwen op HPE voor de integratie met de HPE 5G Core Stack.
 
Het HPE 5G Lab, gevestigd in Fort Collins (Colorado), is via toegang op afstand wereldwijd beschikbaar voor HPE-klanten en -partners. Daarbij voorziet het technologiebedrijf ook in personeel voor het beheer en de bediening van de laboratoriumomgeving, naast de assistentie bij integratie en testen. Het lab is gebaseerd op de 5G-oplossingen van HPE en beschikt over meerdere 5G-gerelateerde producten en oplossingen zoals:
  • HPE 5G Core Stack, inclusief 5G-netwerkfuncties van HPE en partners, HPE Shared Data Environment (SDE) en orkestratielaag.
  • HPE Telco Cloud, inclusief standaardservers, -opslag en -netwerkcomponenten voor het 5G-netwerk, samen met cloud- en containerplatformsoftware zoals HPE Ezmeral Container Platform, RedHat OpenShift, RedHat OpenStack, VMware en Kubernetes.
  • HPE Telco Blueprints voor Core en Edge, inclusief de infrastructuur en VM-stacks die zowel externe als HPE-oplossingen ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn de HPE 5G Core Stack en HPE Edge Orchestrator.
  •  Aruba netwerkapparatuur die diensten die het telecombedrijf levert ondersteunt voor enterprise en Wi-Fi 6/5G-interworking.
Om toegang te krijgen tot het HPE 5G Lab en validatie met de 5G Core Stack te bereiken, nemen ISV's deel aan het HPE Partner Ready-programma. Hierdoor tonen ze aan dat ze voldoen aan de 3GPP-standaarden en profiteren ze bovendien van het snel groeiende 5G-ecosysteem van HPE, waaronder HPE's wereldwijde salesforce, go-to-market-ondersteuning en innovatieve leveringsmodellen via HPE GreenLake en HPE Financial Services.
 
Met HPE GreenLake kunnen telecombedrijven een end-to-end 5G-corenetwerk afnemen als een vooraf geïntegreerd software- en hardwareplatform en via een ‘as-a-service’ consumptiemodel. Door HPE 5G Core Stack met HPE GreenLake te combineren, creëren telecombedrijven een speciaal gebouwd, open 5G-platform tegen een minimale investering vooraf. Bovendien hebben ze de mogelijkheid om op te schalen wanneer de vraag groeit. Hierdoor ondersteunen ze onvoorspelbare groei en zijn ze toekomstbestendig voor aankomende 5G-innovaties.
 
HPE en partners hebben al verschillende succesvolle cloud-native, multi-vendor 5G core-implementaties gebouwd, zoals in Korea en Frankrijk

Beschikbaarheid

Het HPE 5G Lab is volledig operationeel en wordt momenteel gebruikt om de integratie van partnernetwerkfuncties binnen de HPE 5G Core Stack te voltooien.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.