Sogeti in top 3 van meest competente en klantgerichte grote IT-dienstverleners in jaarlijkse Giarte IT Experience Benchmark

| Sogeti | 2 min | 28 juli 2020 16:19
Copyright: Sogeti
Sogeti scoort bovengemiddeld in de jaarlijkse Giarte IT Experience Benchmark op het vlak van applicatiebeheer, klantgerichtheid en het aantal fans. Naast Conclusion en Schuberg Philis maakt Sogeti deel uit van de top 3 grote IT-dienstverleners met de beste vaardigheden en mate van klantgericht handelen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Giarte-onderzoek waarin totaal 743 beleidsmakers van meer dan 100 grootzakelijke organisaties hun mening geven over de prestaties van zo’n 40 Nederlandse IT-dienstverleners.

Sogeti krijgt rapportcijfer 7.9 voor applicatiebeheer versus de gemiddelde score van 7.5 in de categorie van 21 grote IT-dienstverleners. Waar Sogeti 78 punten scoort op het vlak van competenties, is het gemiddelde 75 punten in de groep van vergelijkbare IT-dienstverleners. Verder geven 25 grootzakelijke Sogeti-klanten 80 punten voor de klantgerichtheid van het IT-bedrijf versus een gemiddelde van 73 in dezelfde categorie. 68% van de ondervraagde bedrijven en instellingen is fan van Sogeti waar het marktgemiddelde in de categorie van grote IT-dienstverleners op 60% ligt.

“We zijn erg trots op deze resultaten. Het lukt ons nu al een aantal jaren boven het marktgemiddelde uit te steken op het vlak van applicatiebeheer, klantgerichtheid en het aantal fans. Dat is een groot compliment voor onze medewerkers. Zij werken dag in dag uit in complexe IT-projecten met grote impact op de bedrijfsvoering van onze klanten. Regelmatig zijn dit trajecten met een hoog risicoprofiel vanwege niet eerder geïmplementeerde nieuwe technologieën. Denk aan het migreren naar volledige, hybride cloud-native omgevingen, waarbij alle applicatie-ontwikkeling op cloudplatformen plaatsvindt. Dat zijn hele uitdagende projecten en daarmee is het des te mooier dat klanten onze prestaties als bovengemiddeld waarderen”, vertelt Joost Ramaekers, Head of Sogeti.

“Wat opvalt in de resultaten van 2020 is dat Sogeti voor het eerst deel uitmaakt van de drie meest gewaardeerde grote IT-dienstverleners op het vlak van competenties en klantgerichtheid”, concludeert Linda van ’t Klooster, Head of Research bij Giarte.

Over de Giarte IT Experience Benchmark

De IT Experience Benchmark van Giarte Research is de grootste benchmarkstudie van IT managed services in Nederland. Sinds 2002 legt de marktanalist via deze monitor ervaringen vast over IT-diensten die geleverd worden aan meer dan 750 bedrijven en overheidsinstellingen. Sogeti maakt deel uit van de onderzoekscategorie waarin de prestaties van 21 grote IT-dienstverleners worden onderzocht met meer dan 55 miljoen euro omzet per jaar. Meer informatie is beschikbaar op www.it-experience.giarte.nl.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Sogeti

Doelen we daarmee op vakmanschap? Zeker. Hebben we het dan over plezier en betrokkenheid? Natuurlijk. Maar die passie uit zich vooral door ons niet-aflatende streven om het maximale uit IT én uit mensen te halen. Met onze eigen gepassioneerde medewerkers, ‘doeners’ die leven voor technologie. Daarmee maken wij het verschil en bereiken wij het gewenste resultaat.
Meer over Sogeti

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.