Nieuwe Panasonic 1-chip DLP-projectoren zijn ideaal voor museum- en expositieruimtes

De PT-RZ990-serie bestaat uit 1-chip DLP-laserprojectoren die sterke beelden leveren in een compact, onderhoudsvrij en flexibel systeem

| Panasonic | 3 min | 29 juli 2020 13:27
Gewaardeerd
Afbeelding: De nieuwe Panasonic 1-chip DLP-projector | Copyright: Panasonic
Panasonic heeft een nieuwe serie 1-chip DLP-laserprojectoren met een compact en onderhoudsvrij ontwerp aangekondigd die helderheid en flexibiliteit bieden voor expositieruimtes. De PT-RZ990-serie bestaat uit vier verschillende projectoren, met een resolutie tot 10.000lm (midden) en WUXGA. De serie zal vanaf augustus 2020[1] in heel Europa beschikbaar zijn.

Het creëren van meeslepende beelden in museum- en expositieruimtes kan een uitdaging zijn, vanwege de heldere verlichting en grote open ruimtes. De PT-RZ990-serie is op zijn best in deze omgeving door het leveren van hoge helderheid in combinatie met gedurfde en levendige kleurenbeelden, dankzij de volgende generatie 1-Chip DLP™ beeldvormingstechnologie en Panasonic's Quartet Colour Harmonizer. De Harmonizer is een nieuwe kleurenwieltechnologie met een geoptimaliseerd optisch design dat de lichtbron output nauwkeurig moduleert op basis van de kleurvereisten om zo ongelooflijk realistische beelden te leveren. Dankzij Panasonic's premium System Daylight View 3 technologie worden de beelden automatisch aangepast bij helder licht om ervoor te zorgen dat de beelden zo goed mogelijk zichtbaar zijn, ongeacht het lichtniveau.

De PT-RZ990-serie garandeert een meeslepende kijkervaring via naadloos gemengde multi-screen projectie dankzij de Chip DLP™-technologie die een uitstekende uniformiteit tussen de aangrenzende schermen biedt.

Eenvoudig te installeren en te integreren       

De projectoren zijn eenvoudig te installeren met Smart Projector Control, waarmee functies als lensaanpassing, input switching, statusbewaking en autofocus vanaf een smartphone kunnen worden geregeld.

De projectoren ondersteunen ongecomprimeerde 4K/60p-signaalinvoer[2] via HDMI®- of DIGITAL LINK-aansluitingen voor eenvoudige integratie. Aparte LAN- en HDBase-T™ DIGITAL LINK-aansluitingen maken de DIGITAL LINK-pipeline vrij voor video via kabels tot 150m[3].

Nieuwe creatieve mogelijkheden        

Een reeks van elf optionele lenzen, met brede throw-distances van 0.280:1 tot 8.58:1, biedt nieuwe creatieve mogelijkheden. Compatibele lenzen zijn onder andere de ET-DLE020 Ultra-Short-Throw Zoom-lens, 's werelds eerste UST zero offset lens met zoom en V/H shift voor installatie in krappe ruimtes.

Technici kunnen snel vervormingsvrije beelden creëren met behulp van de ingebouwde Geometric Adjustment met Free Grid Correction, waardoor gebieden van het beeld opnieuw kunnen worden gevormd of geometrisch kunnen worden gewijzigd. De geometrische functionaliteit kan ook verder worden verbeterd met behulp van de ET-UK20 en CUK10 Upgrade Kits van Panasonic.

Betrouwbaar, zelfs in zware omstandigheden

Betrouwbaarheid is een kritische factor voor projectoren die vaak op moeilijk bereikbare locaties worden geïnstalleerd. Deze serie is ontworpen voor 20.000[4] uur onderhoudsvrije betrouwbaarheid met duurzame helderheid en kleuruniformiteit van de toonaangevende stofbestendige optische motor. De beeldpresentatie wordt altijd behouden met een redundantiecircuit dat helderheid en verlies van kleuruniformiteit minimaliseert in het onwaarschijnlijke geval dat een diode uitvalt. Projectoren kunnen zo worden geconfigureerd dat ze onmiddellijk overschakelen op een back-upsignaal als het primaire signaal wordt verstoord.

"Met deze serie projectoren kunnen museum- en expositieruimten helderdere, gedurfdere en meer meeslepende beelden leveren. Het maakt gebruik van onze nieuwste innovatieve kleurentechnologieën naast 4k inputmogelijkheden voor een toekomstbestendig productassortiment", zegt Thomas Vertommen, European Product Manager voor Panasonic Business. "Met deze verbeterde reeks van apparaten is Panasonic klaar om de industrie te blijven leiden met zijn 1-chip DLP-projectoren.”

Voor meer informatie over de vier verschillende projectormodellen in de reeks (PT-RZ690/790/890/990), bezoek: https://business.panasonic.nl/visual-system/pt-rz990

[1] PT-RZ690/790 in augustus, PT-RZ890/990 in september.
[2] 4K signalen worden bij projectie omgezet naar de resolutie van de projector (1920 x 1200 pixels).
[3] Voor 1080/60p signaaloverdracht over afstanden tot 150m is een CAT 5e of hogere kabel met optionele ET-YFB200G DIGITAL LINK Switcher (niet compatibel met 4K signalen) nodig en met de projector ingesteld op Long Reach Mode. Directe overdracht wordt ondersteund over afstanden tot 100m voor 1080/60p-videosignalen of 50m voor 4K/60p-videosignalen.
[4] Rond deze tijd zal de licht output met ongeveer 50 % zijn afgenomen. IEC62087: 2008 Broadcast Contents, NORMAL Mode, Dynamic Contrast [3], temperatuur 30 °C, hoogte 700m met 0,15 mg/m3 zwevende deeltjes in de lucht. De geschatte tijd tot de helderheid tot 50% vermindert, varieert afhankelijk van de omgeving en de gebruiksomstandigheden. Andere onderdelen dan de lichtbron moeten mogelijks vóór 20.000 uur worden vervangen, en rond deze tijd wordt een controle aanbevolen.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Panasonic

Panasonic Corporation is wereldwijd leider in het ontwikkelen van diverse elektronische producten en oplossingen voor klanten op het gebied van consumentenelektronica, wonen, auto's en B2B. Panasonic Corporation gebruikt zijn technologieën voor het creëren van nieuwe waarde door middel van innovatie in alle divisies, voor een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten.
Meer over Panasonic

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.