2dehands kiest voor Online Payment Platform als payment service provider

| Online Payment Platform | 2 min | 29 juli 2020 17:36
Copyright: 2dehands
2dehands, het grootste Belgische handelsplatform voor het kopen en verkopen van (gebruikte) spullen en diensten, heeft een samenwerking gesloten met Online Payment Platform. Dit betekent onder meer dat betalingen voortaan ook via het platform van 2dehands kunnen worden afgehandeld. Dankzij de keuze voor Online Payment Platform krijgen kopers en verkopers een meer gestroomlijnde gebruikservaring en kunnen zij nog veiliger handelen. 

Betalingen strategische factor 

“We kijken voortdurend naar hoe we 2dehands veiliger en beter kunnen maken. Betalingen zijn daarin een strategische factor”, vertelt Aleksandra Vidanovski, woordvoerster van 2dehands. “Met Online Payment Platform hebben we dit nu op een hele gedegen manier ingericht. Sinds COVID-19 wordt er bovendien geadviseerd om zoveel mogelijk contactloos te betalen.”  
 
2dehands telt maandelijks 3,2 miljoen bezoekers. Voordat 2dehands samenwerkte met Online Payment Platform waren gebruikers aangewezen op contante betalingen aan de deur of het overmaken van de betaling per bank. Uit ervaringen van zusterbedrijf Marktplaats blijkt dat de implementatie van een betaalsysteem via Online Payment System het handelen veiliger en prettiger maakt. 
 
“Met Marktplaats kozen we in 2017 voor Online Payment Platform om betalingen te faciliteren”, zegt Quintin Veldt, Manager Partnerships bij 2dehands. “Het is is een partij met veel expertise over online betalingen. Ze voldoen aan alle eisen die vanuit de PSD2-richtlijn aan betaaldienstverleners worden gesteld. OPP is een logische keuze voor het inrichten van betalingen op 2dehands en we hopen en verwachten dat de samenwerking succesvol zal zijn.” 

Integreren escrow

Een volgende stap voor het team van 2dehands na het faciliteren van betalingen via het platform, is het integreren van escrow. Dit betekent dat Online Payment Platform het geld van de koper vasthoudt totdat de verkoper het product of de dienst heeft geleverd. Bij Marktplaats.nl werkt dit al onder de naam ‘Gelijk Oversteken’. Dit draagt ook bij aan het doel om een veilig en vertrouwde omgeving te creëren voor kopers en verkopers.


“We zijn trots dat we ook als payment service provider zijn geselecteerd voor 2dehands”, zegt Maurice Jongmans, CEO van Online Payment Platform. “Samen zorgen we ervoor dat kopers en verkopers in België nog makkelijker en veiliger kunnen handelen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Online Payment Platform

Online Payment Platform is een platform-psp. Het bedrijf biedt gespecialiseerde betaaldiensten aan voor platformen en marktplaatsen.
Meer over Online Payment Platform

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.