WatchGuard breidt wifiportfolio uit met twee nieuwe accesspoints

Miercom-rapport: WatchGuard beschermt tegen grootste draadloze dreigingen

| WatchGuard | 3 min | 04 augustus 2020 12:58
Afbeelding: De AP125, 225W, 325, 327X en 420 familie | Copyright: WatchGuard
WatchGuard Technologies breidt zijn productaanbod uit met twee veilige accesspoints (AP’s), de AP225W en de AP327X. Deze nieuwe AP's bieden toonaangevende wifiprestaties en schaalbaarheid, en de mogelijkheid om Trusted Wireless Environments uit te breiden naar multi-dwelling unit (MDU)-implementaties en ruwe buitenomgevingen.

Volgens een rapport van het onafhankelijke onderzoeksbureau Miercom is WatchGuard hiermee als geen ander in staat bescherming te bieden tegen de zes bekende dreigingscategorieën. De onderzoekers vonden ook dat WatchGuard AP's kunnen dienen als een Wireless Intrusion Prevention System (WIPS) voor draadloze netwerken die bestaan uit concurrerende oplossingen die gevoelig zijn voor dergelijke wifi-aanvallen.

WatchGuard AP225W: flexibel en veilig

De nieuwe AP225W geeft snelle en veilige wificonnectiviteit aan organisaties met grote hoeveelheden ‘gesilode’ gebruikers op een enkele locatie. Denk aan hotels, appartementen, studentencomplexen of bedrijfsverzamelgebouwen. De AP biedt gelijktijdige verbindingen voor 5 GHz- en 2.4 GHz-signalen, en ondersteunt doorvoersnelheden van respectievelijk 867 en 400Mbps.

Voor scholen en bedrijven biedt de AP door zijn brede dekking mogelijkheden voor social distancing en remote learning gedurende en na de COVID-19-pandemie. Beheerders kunnen tot drie netwerkapparaten gelijktijdig aansluiten via de 802.3af PoE-poort, en op hetzelfde moment de drie ethernetpoorten gebruiken. Dat vermindert de switching- en kabelkosten.

Naast enterprise-grade prestaties biedt de AP225W eenvoudige, cloudgebaseerde beheermogelijkheden en WatchGuards’ gepatenteerde WIPS voor het blokkeren van wifi-aanvallen. Voor managed service providers (MSP’s) bieden de flexibiliteit en de veiligheidsvoorzieningen aantrekkelijke manieren om zich te onderscheiden van de concurrentie, klanten te beschermen en nieuwe omzetstromen aan te boren in MDU-markten.

WatchGuard AP327X: voor robuuste buitenomgevingen

Vandaag de dag is er meer behoefte dan ooit tevoren aan veilige toegang tot wifi; op elk gewenst moment, vanaf elke locatie en device. De wereldwijde markt voor outdoor-wifi groeit naar verwachting tot 63,25 miljard dollar in 2023.

De WatchGuard AP327X levert snelle en veilige wifiverbindingen in uitdagende outdooromstandigheden, zoals magazijnen, fabricagewerven, publieke en gemeentelijke wifizones en campings. De behuizing voldoet aan de IP67-norm en beschikt over vier N-Type aansluitingen voor het aansluiten van externe antennes. Op die manier kan de AP in lastige outdoorsituaties de benodigde dekking bieden. Ook de AP327X beschikt over WIPS en beheermogelijkheden vanuit de WatchGuard Wi-Fi Cloud.

Onafhankelijk onderzoek

Volgens het Miercom-rapport is het plaatsen van een WatchGuard AP in een netwerk van concurrerende AP’s al voldoende om draadloze dreigingen het hoofd te bieden die anders doorgang hadden gevonden. Dat betekent dat het implementeren van een enkele WatchGuard AP bedrijven in staat stelt om Trusted Wireless Environments te creëren, zonder het tijdrovende en kostbare proces van een complete vervanging van de infrastructuur.

“Organisaties van alle grootten zijn voor hun dagelijkse operatie steeds meer afhankelijk van draadloze connectiviteit. Veilige wifi is dan ook absolute businessnoodzaak. Daarom is WatchGuard toegewijd aan de ontwikkeling van eenvoudige, krachtige wifi-oplossingen die voor Trusted Wireless Environments kunnen zorgen. Deze nieuwe accesspoints zijn het meest recente voorbeeld van onze inspanningen om het aantal typen organisaties en omgevingen die we kunnen beschermen, uit te breiden”, zegt Brendan Patterson, vice president product management bij WatchGuard.

“We zien veel vendoren draadloze security te weinig prioriteit geven. Daarom drukken we alle organisaties en IT-partners op het hart om hun huidige wifisystemen zorgvuldig te beoordelen op de mate waarin ze de meest voorkomende wifidreigingen het hoofd kunnen bieden.”

Aanvullende informatie:

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over WatchGuard
WatchGuard Technologies is wereldwijd leider in netwerkbeveiliging, veilige wifinetwerken, multifactorauthenticatie en network intelligence-dienstverlening. De bedrijfsmissie is security van enterpriseniveau mogelijk maken voor alle soorten organisaties, ongeacht hun grootte. Dit doet WatchGuard met eenvoud als uitgangspunt, waardoor het diensten- en productenportfolio uitermate geschikt is voor zowel grote ondernemingen als het mkb.
Meer over WatchGuard
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.