Dassault Systèmes integreert nieuwe functies voor collaboratieve data science in 3DEXPERIENCE

Proxem maakt ongestructureerde data inzichtelijk en automatiseert interpretatie van regelgeving en feedback

| Dassault Systèmes | 2 min | 04 augustus 2020 13:04
Copyright: Franki Chamaki op Unsplash
Dassault Systèmes voert met technologie van het recent overgenomen Proxem sterke verbeteringen door aan de collaboratieve data science in haar 3DEXPERIENCE-platform. Organisaties verkrijgen hiermee waardevolle en direct inzetbare informatie uit ongestructureerde data. 

Inzicht in data en trends

Proxem levert gespecialiseerde software en services voor semantische dataververwerking met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf levert daarnaast oplossingen voor de analyse van de beleving bij klanten. Dassault Systèmes heeft Proxem Studio, het belangrijkste product van Proxem, geïntegreerd in het 3DEXPERIENCE-platform als toevoeging voor de NETVIBES EXALEAD-applicaties voor informatieverwerking. 

Het uitgebreide portfolio van beschikbare AI-modellen voegt alle content samen in een herbruikbare kennisgrafiek. Proxem Studio biedt een combinatie van interpretatie en verwerking van natuurlijke talen met machine learning voor beter inzicht in de supply-netwerken, klantverwachtingen, markttrends en andere aspecten van de kernactiviteiten van organisaties. 

“80 procent van alle informatie is ongestructureerd, kan niet direct worden ingezet en is vastgelegd als tekst”, zegt François-Régis Chaumartin, de oprichter van Proxem. ”Met Dassault Systèmes ontwikkelen wij een gelaagde kennisgrafiek van de hele branche.” 

Ongeëvenaarde samenwerking met datamodellen

Door AI en simulatie-oplossingen te combineren kunnen gebruikers van het 3DEXPERIENCE-platform meer uit hun data halen. Dit opent de deur tot een complete virtuele twin-ervaring voor ongeëvenaarde samenwerkingsmogelijkheden en eenvoudige planning over de gehele organisatie. Het zorgt voor betere datarepresentatie en automatisering van onder meer eisen en regelgeving, feedback van klanten en kwaliteitsindicatoren, onderzoeken en testresultaten. 

“AI heeft een effectief en stabiel representatiemodel nodig voor schaalbaarheid en repliceerbaarheid”, zegt Florence Hu-Aubigny, Executive Vice President, Research & Development, Dassault Systèmes.

“De krachtige AI-gedreven semantische interpretatie en automatisering van data van Proxem bieden nieuwe mogelijkheden voor de klanten die het 3DEXPERIENCE-platform inzetten. Ze verbinden consumenten, patiënten en burgers door inzichten en ervaringen weer te geven en af te zetten tegenover de verwachtingen, terwijl innovators worden uitgerust met contextuele en verzamelde kennis en know-how. De virtuele twin-beleving op het 3DEXPERIENCE-platform tilt AI naar een hoger plan met meer informatie en controle over nieuwe gebieden. Bedrijven verbeteren zo het ontwerp en de kwaliteit van hun producten, waardoor ze beter concurreren in hun markten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.