Vektis gebruikt IBM Db2 Warehouse in de Cloud voor optimale beveiliging en meer flexibiliteit

IBM biedt de hoogst mogelijke beveiliging en data privacy en efficiënte dataverwerking voor goede en betaalbare zorg

| IBM | 2 min | 04 augustus 2020 13:17
Copyright: Tobias Tullius op Unsplash
Vektis, business intelligence centrum voor de zorg, maakt voor haar dataverwerking vanaf nu gebruik van IBM Db2 Warehouse op de IBM Cloud. Hiermee voldoet Vektis aan de hoogste eisen op het gebied van beveiliging en data privacy. Het IBM cloud-datawarehouse biedt bovendien schaalbare performance en kosten én meer flexibiliteit. Daardoor kan Vektis haar diensten sneller aanpassen aan de wensen van klanten en de eisen die een steeds veranderende omgeving stelt. Dankzij IBM Db2 Warehouse in de cloud kan Vektis veilig en gecontroleerd werken met grote hoeveelheden data. Medewerkers van Vektis kunnen vanuit de clouddienst gebruik maken van alle bekende rapportage- en analyse-applicaties. Zo kunnen zij de data visualiseren en onderzoek doen om klanten snel en efficiënt te voorzien van de juiste zorginzichten. 

Informatiebeveiliging

Beveiliging van de gegevens en het beschermen van de privacy heeft de hoogste prioriteit omdat Vektis met gevoelige declaratiedata werkt. Bij het inrichten van het cloud-datawarehouse is daarom rekening gehouden met alle standaarden en eisen voor informatiebeveiliging die toezichthouders in dat verband stellen. Ook alle normeringen en certificaten van IBM zijn van toepassing. Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen, zodat de gegevens nooit naar een individu herleidbaar zijn. 

Het datawarehouse van Vektis bevat alle data uit zorgdeclaraties in Nederland. Herman Bennema, algemeen directeur van Vektis: “Wij maken op basis van deze data-informatie voor zorgverzekeraars, zorgaanbieders en andere partijen in de zorg, waarmee zij op hun beurt keuzes kunnen maken voor goede en betaalbare zorg. We willen daarbij snel kunnen inspelen op de vragen van onze klanten. Om dit te realiseren moeten we de data real-time kunnen analyseren en verwerken. Daarbij willen we beschikken over de beste kennis, expertise en techniek op het gebied van beveiliging en privacy. Het onderbrengen van onze data in de cloud bij IBM was daarom voor ons een logische en essentiële stap voor de toekomst.” 

“IBM heeft zijn cloud zó ontworpen dat het de meest veilige en open cloud is voor bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven moderniseren en nieuwe bedrijfsapplicaties ontwikkelen zonder dat de bestaande beveiligings- en controle faciliteiten aangepast moeten worden. Het werk dat we met Vektis hebben gedaan is een mooi voorbeeld van hoe wij samenwerken met onze klanten om een oplossing neer te leggen die schaalbaar is en tegelijkertijd goede bescherming biedt voor hun meest waardevolle asset, de data”, aldus Vincent Visser, Director, IBM Cloud & Cognitive Software Benelux.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over IBM

International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.