Logius vertrouwt IT-infrastructuur toe aan Solvinity

| Solvinity | 2 min | 10 augustus 2020 14:12
Copyright: Solvinity
Solvinity, specialist in beveiligde Managed IT Services, wordt verantwoordelijk voor de levering van IT-infrastructuurdiensten aan Logius. De IT-infrastructuur van de ICT-dienstverlener van het Rijk migreert naar een nieuw platform dat door Solvinity wordt ontwikkeld en beheerd. Met deze uitbesteding investeert Logius in een toekomstbestendige en flexibele digitale overheid, die voorbereid is op de modernste technologieën.

De infrastructuur is de basis voor Logius-diensten, zoals DigiD, MijnOverheid en Digipoort. Vanwege de belangrijke rol die deze diensten spelen in het leven van iedere Nederlander en de gevoelige informatie die erin omgaat, moet de infrastructuur voldoen aan de hoogste eisen. Continuïteit en security staan bovenaan. Logius wil deze kwaliteitseisen ook op langere termijn kunnen blijven garanderen en zocht bovendien naar een oplossing die tegelijkertijd meer flexibiliteit, snelheid en beheersbaarheid kan bieden.

Om aan al deze eisen te voldoen, bouwt Solvinity een modern nieuw platform dat de vereiste stabiliteit en veiligheid garandeert, maar de dienstverlening ook voorbereidt op de toekomst door bijvoorbeeld de transitie naar containertechnologie mogelijk te maken. Het geplande platform bevat een hoge mate van automatisering en een serviceportaal waarmee Logius zelf diensten op een gecontroleerde manier kan opzetten en uitrollen.

“We zijn ontzettend trots dat wij Logius mogen ondersteunen”, zegt Hans van den Broek, CEO van Solvinity. “Het is bewijs van het vertrouwen in ons vermogen om hoogwaardige en veilige oplossingen te leveren. De wensen van Logius passen perfect bij onze toekomstvisie op managed IT services: maximale flexibiliteit en gebruiksmogelijkheden voor onze klanten, in een veilige en gecontroleerde omgeving.”

De migratie naar het nieuwe platform gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar verloopt gefaseerd in vijftien maanden. Na een verificatieperiode waarin use cases, designs, eisen en planningen worden getoetst en gefinaliseerd, moet het platform de daaropvolgende periode klaarstaan. Ten slotte worden alle voorzieningen beheerst overgeheveld naar het nieuwe platform.

De nieuwe infrastructuur moet begin 2021 operationeel zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Solvinity

Solvinity ontwikkelt innovatieve klantgerichte oplossingen en biedt bedrijven met hoge security-eisen een veilige toegang tot de private, public en hybrid cloud. Solvinity is gespecialiseerd in cloud diensten voor managed hosting, analytics, workplace en security. Vanuit het principe ‘Secure and compliant by design’ is Solvinity gecertificeerd op basis van internationale en nationale normen.
Meer over Solvinity

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.