Coca-Cola European Partners tekent een meerjarige overeenkomst met IBM om haar strategische transformatie te versnellen met Hybrid Cloud

| IBM | 3 min | 11 augustus 2020 12:32
Copyright: Coca Cola European Partners
  • Moderniseert applicaties met Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux; 
  • Digitale transformatie om de kosten te verlagen en de basis te leggen voor de toekomst; 
  • IBM Services bouwt een sectorspecifiek nieuw platform rond de IBM hybride Cloud omgeving. 
Coca-Cola European Partners (CCEP), 's werelds grootste Coca-Cola-bottelaar op basis van omzet, heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met IBM om de transformatie naar een open hybride Cloud omgeving te versnellen met Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux. Daarmee wil het de operationele kosten verlagen, de IT-veerkracht vergroten en beter gebruik maken van analyse en kunstmatige intelligentie (AI). Op die manier krijgt CCEP verbeterde zakelijke inzichten in haar dagelijkse activiteiten en kan het een betere service bieden aan haar miljoenen klanten. 
 
Een hoofdprioriteit voor CCEP is het stroomlijnen van haar bestaande IT-infrastructuur om een platform te creëren voor gestandaardiseerde bedrijfsprocessen, gegevens en technologie. Dat moet zorgen voor een springplank voor het gebruik van data-analyse, IoT- en AI-technologieën om nieuwe inzichten te bieden en efficiëntie te stimuleren in al haar activiteiten.

Als onderdeel van de overeenkomst helpt IBM Services, met zijn diepgaande branchekennis, CCEP transformeren naar een IBM hybride Cloud omgeving beheerd door IBM, inclusief het gebruik van IBM Public Cloud en verschillende grote SAP-workloads. IBM voorziet CCEP ook van een geconsolideerd overzicht en één enkel controlepunt over zijn volledige IT-infrastructuur.  

Peter Brickley, Chief Information Officer van Coca-Cola European Partners, zegt: “Onze succesvolle samenwerking met IBM heeft ons het vertrouwen gegeven om de volgende stap te zetten met onze strategische Cloud-first benadering voor digitale transformatie. Het portfolio van IBM’s hybride Cloud architectuur in combinatie met Red Hat OpenShift geeft ons de flexibiliteit om verschillende openbare Cloud platformen te optimaliseren op basis van onze toekomstige behoeften." 

“Nu bedrijven overstappen op de Cloud, begrijpen we dat iedere branche en klant unieke zakelijke behoeften heeft bij die overstap. IBM is verheugd om Coca-Cola European Partners mee te nemen in dit volgende hoofdstuk van haar Cloud journey en gaat een sectorspecifieke oplossing leveren terwijl CCEP bedrijfskritische workloads naar de Cloud kan migreren,” aldus Luq Niazi, General Manager Global Distribution Sector & Global Managing Director Consumer Industries. "Door IBM te selecteren vanwege haar hybride Cloud omgeving en branchekennis en ervaring, begint CCEP aan zijn journey met een open en veilige cloudarchitectuur die voor een grotere digitale vooruitgang zal zorgen." 

IBM zal CCEP helpen met het moderniseren van haar IT-omgeving door Red Hat Enterprise Linux te gebruiken als een open standaard en een kosteneffectief platform. De hoeksteen van die transitie is Red Hat OpenShift, het meest uitgebreide Kubernetes platform in de branche, waarmee CCEP onmiddellijk kritieke applicaties kan bouwen en die op de openbare Cloud van IBM kan draaien. IBM’s mogelijkheid voor Multicloud Management wordt aangewend om de legacy systemen, Private en Public Clouds, te integreren en te beheren vanaf één dashboard. 
 
IBM en CCEP begonnen de transformatie naar de Cloud in 2018, toen IBM met succes één derde van de zakelijke workloads van CCEP verplaatste van een speciaal Amerikaans datacenter naar de IBM Cloud in Europa. 
 
Red Hat en OpenShift zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Red Hat, Inc. of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. 

Over Coca Cola European Partners 

Voor meer informatie bezoek: www.cocacolaep.com/.

Over IBM Cloud 

Voor meer informatie bezoek: www.ibm.com/cloud/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over IBM

International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.