Siemens levert planningsmodule aan Batenburg Techniek

Opcenter APS gebruikt data vanuit de werkvloer om tot een slimmere en efficiëntere planning van het productieproces te komen

| Siemens | 2 min | 11 augustus 2020 13:32
Copyright: Siemens
Siemens Digital Industries Software levert sinds kort planningsoplossingen voor de industriële componentendivisie van technisch dienstverlener Batenburg Techniek. Met de Opcenter APS-software van Siemens is Batenburg in staat zijn planning en productie op de werkvloer beter en efficiënter te maken.

Siemens implementeerde als eerste het planningsgedeelte van de APS (Advanced Planning and Scheduling) software, met plannen om later ook andere modules van het softwarepakket toe te voegen. De software verzamelt data uit het volledige productieproces en gebruikt die om tot een zo efficiënt mogelijke productieplanning te komen. De automatisering van de planning biedt Batenburg direct een goede return on investment, omdat hierdoor een aanzienlijke efficiëntie verbetering gerealiseerd kan worden. Een verlaging van de kosten leidt tot een margeverbetering en zo, uiteindelijk, tot meer winst.

De implementatie van de eerste APS-module ‘Advanced Planning’ vormt waarschijnlijk een opstap naar een grotere digitaliseringslag voor Batenburg. In een later stadium wordt niet alleen de planning aan de hand van de software gemaakt, de software gaat ook onmiddellijke inzage in de productieprocessen bieden, en de gegenereerde data automatisch terugkoppelen aan de software. Zo kunnen klantorders beter worden gemonitord, maar kan bijvoorbeeld ook de logistieke planning worden geoptimaliseerd.

Patrick Fokke, Country Director of Sales bij Siemens: “Wij zijn trots op het vertrouwen dat Batenburg in onze producten en diensten laat zien. Met deze samenwerking tonen we aan dat onze oplossingen niet alleen geschikt zijn voor grote corporates, maar dat ook middelgrote bedrijven direct een positieve impact realiseren bij de implementatie ervan. Batenburg legt met deze stap in digitalisering, denken wij, de fundering voor een organisatie die zo groot kan worden als ze maar wil. Wij willen hen ondersteunen gedurende het hele traject.”

Gert-Jan de Waard, Managing Director Industrial Components bij Batenburg Techniek: “Toen wij op zoek gingen naar een oplossing om onze planning te automatiseren, wilden wij gewoon het beste dat beschikbaar is. Uit verschillende partijen kozen wij voor Siemens, omdat zij ons lieten zien wat de implementatie van de APS-module ons direct op zou leveren. Wij zijn vooral onder de indruk van de kwaliteit die Siemens gedurende het hele traject liet zien, en van de kennis die zij van A tot Z in huis hebben. Met deze stap, maar ook door in de toekomst nog méér in onze planning en logistiek te digitaliseren, nemen we een voorsprong op veel andere bedrijven die nog niet zo ver zijn." 

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.