Datalek met 1,2 miljard gegevens

| CyberArk | 1 min | 22 november 2019 17:25
Zojuist is dit datalek gepubliceerd door Wired: Een enorme database op een onbeveiligde online server. Geen wachtwoorden, maar genoeg informatie om bij elkaar goede profiles te kunnen maken en daarmee allerlei narigheid uit te halen. De Labs-specialisten van CyberArk kregen hierover van de week de eerste hints, en Wired heeft het nu naar buiten gebracht.

Commentaar vanuit CyberArk

“De onbekende leeftijd van deze dataset en het feit dat sommige informatie van de meeste waarde voor de hackereconomie ontbreekt - zoals wachtwoorden en betaalkaartgegevens - maakt het minder kritisch. Dat gezegd hebbende, de mogelijkheid om niet alleen toegang te krijgen tot e-mailadressen, maar ook telefoonnummers en social media-profielen van honderden miljoenen mensen, maakt een phishing-expeditie of een poging om waardevolle doelen - individuen of organisaties - op een andere manier te vinden, profileren en compromissen te sluiten . De enorme hoeveelheid gegevens in de repository bevatte voldoende intelligentie en details om een ??goed gerichte campagne te starten waarmee een gemotiveerde groep of individuen toegang, inloggegevens en andere zeer gewaardeerde informatie konden verkrijgen. De strijdlijnen in cyber zijn opnieuw getekend en het is identiteit, niet de verdwijnende perimeter, dat is de nieuwe frontlinie. Organisaties moeten daarom hun beveiligingsinvesteringen heroverwegen en ervoor zorgen dat ze de identiteit en de bijbehorende rechten adequaat beheren."

Rich Turner, SVP EMEA, CyberArk

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over CyberArk
CyberArk is het enige security-bedrijf dat gericht is op de meest geavanceerde internetbedreigingen: degene die gericht zijn op het gebruik van privileged accounts om het hart van de onderneming te raken. CyberArk wil aanvallen platleggen voordat ze bedrijven platleggen. Hiertoe beschermen ze bedrijven proactief, voordat aanvallen onherstelbare schade aanrichten.
Meer over CyberArk
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.