Denit virtualiseert platform voor Clevir

| Denit | 3 min | 12 augustus 2020 9:28
Copyright: Clevir
Clevir, aanbieder van workspaces (zowel portal als clouddesktop) en VoIP-oplossingen, kiest voor Denit als leverancier voor hun nieuwe platform waarmee ze hun dienstverlening mogelijk maken. Denit levert het nieuwe platform als dienst en verzorgt daarbij de gehele infrastructuur inclusief netwerk, storage, back-up en VM’s tot aan de besturingssysteemlaag voor Clevir.

Enige tijd geleden was het toenmalige platform van Clevir aan vervanging toe en ze stonden voor de keuze: alle benodigde hardware zelf kopen of het gehele platform als dienst inkopen. Ze kozen voor de laatste optie met Denit als partner die het platform aanbiedt en onderhoudt.

Infrastructuur voor workspaces

“Clevir levert online werkplekken vanuit de cloud. Dat doen we voor eindgebruikers, maar we leveren de workspaces (zowel portal als clouddesktop) ook als dienst aan partners: het gaat dan om het platform, de support en het beheer. Naast het uitgebreide aanbod van online werkplekken bieden we ook VoIP-oplossingen aan (grotere) eindklanten. Een uitgebreide afdeling Support is beschikbaar om eindklanten en partners te ondersteunen.”, zegt Remko Kleij, CEO van Clevir.

Clevir levert de diensten voornamelijk indirect via het dealerkanaal. In elk marktsegment waarin Clevir actief is, werken ze samen met een of meerdere partners. Clevir is goed op de hoogte wat er binnen de verschillende bedrijfstakken speelt en daardoor zijn ze goed in staat om hun aanbod op de vraag vanuit de markt af te stemmen.

Remko Kleij: “Op een gegeven moment was onze vorige infrastructuur voor onze workspaces verouderd. We stonden toen voor de keuze om een geheel nieuw platform aan te schaffen. Dat zou hoge investeringen in hardware betekenen en daarnaast zouden we veel tijd en energie kwijt zijn aan het onderhoud. We kwamen in contact met Denit en we hebben onze casus voorgelegd. We kregen vrijwel direct een goed gevoel bij Denit. Het toegewijde team van Denit denkt echt mee met de klant en dat was voor ons de reden om voor Denit te kiezen. We hebben toen besloten om het nieuwe platform als dienst bij Denit in te kopen. Denit verzorgt de gehele infrastructuur inclusief netwerk, storage, back-up en VM’s tot aan de OS-laag.” 

VerSaaSen van de software

Clevir beschikt nu over een eigen VDI-platform van waaruit ze diensten leveren. Via dit platform kunnen bedrijven in het MKB tussen de 10 en 1000 online werkplekken afnemen. Het nieuwe platform is in staat om de online desktop diensten snel uit te rollen bij de klanten van Clevir. De software om de uitrol mogelijk te maken, heeft Clevir zelf ontwikkeld. Om snelheid en beschikbaarheid mogelijk te maken, stelt de software wel hoge eisen aan de storage. In samenwerking met de hardwareleverancier heeft Denit hiervoor een oplossing bedacht.

“Vanuit Clevir investeren we fors in de VDI-software en het aanbod voor de workspaces. Om dit te realiseren beschikken we over een aantal developers. Het groeipotentieel zit in de workspaces voor onze dealers en het verSaaSen van de software, zodat de eindgebruiker deze gebruiksvriendelijk en tegen lage kosten kan gebruiken. Wij geloven in online workspaces en zijn van oordeel dat het gebruik van desktops niet meer van deze tijd is. Desktops zijn een tijdelijk middel om applicaties beheersbaar naar de eindgebruiker te brengen.”, verduidelijkt Kleij. 

Samenwerking met Denit

Remko Kleij is ontzettend blij met de samenwerking met Denit. “Doordat wij het beheer van het platform aan Denit hebben uitbesteed, hebben wij onze handen vrij en kunnen we ons volledig focussen op het verder verbeteren van onze dienstverlening voor onze klanten. In het verleden waren gewoon te veel bezig met het in de lucht houden van ijzer. Door het beheer en onderhoud van ons platform aan Denit uit te besteden, hebben we een strategisch juiste keuze gemaakt.”

Edwin Cornelissens, CEO van Denit: “Met Clevir hebben we een wederkerig partnership. Denit onderhoudt het platform van Clevir, maar tegelijkertijd zijn we ook dealer van de oplossingen die Clevir biedt. Dit is een voorbeeld hoe we elkaar versterken en gezamenlijk nieuwe klantgroepen aanboren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Denit

Denit is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van maatwerk cloud oplossingen die maximaal bijdragen aan het succes van onze klanten. Wij doen dit volgens de hoogst mogelijke veiligheid- en kwaliteitstandaarden en de beste mensen. U kunt al onze oplossingen op abonnementsbasis afnemen: gewoon betalen naar verbruik. Dat is van deze tijd, net als onze ISO 9001 en 27001 certificeringen. Denit gelooft dat samenwerking leidt tot de beste resultaten.
Meer over Denit

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.