Check Point's 2020 Cloud Security Report belicht de zorgen en uitdagingen op het gebied van beveiliging in public cloud

Verkeerde configuraties, ongeoorloofde toegang en het kapen van accounts zijn de voornaamste bedreigingen in public clouds, terwijl de traditionele beveiligingstools slechts een beperkte bescherming bieden in complexe cloudomgevingen

| Check Point | 3 min | 12 augustus 2020 9:37
Copyright: Check Point
Check Point Software Technologies Ltd., leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, heeft samen met Cybersecurity Insiders, een waardevolle bron voor alles wat met cybersecurity te maken heeft, de resultaten van hun wereldwijde 2020 Cloud Security Report bekendgemaakt. Hierin staan ze stil bij de voornaamste uitdagingen waarmee de IT-securityteams binnen organisaties worden geconfronteerd bij het beschermen van hun data en workloads in de public cloud.

Voor de meesten blijft de beveiliging van de public cloud een grote uitdaging: maar liefst 75% van de respondenten gaf aan 'zeer bezorgd' of 'extreem bezorgd' te zijn over de beveiliging. De uitdaging wordt volgens 68% ook complexer gemaakt omdat hun organisaties twee of meer verschillende public cloud providers gebruiken. Dat betekent dat de interne IT-teams vaak meerdere beveiligingstools en beheerconsoles moeten gebruiken om de beveiliging en compliance in de verschillende omgevingen te handhaven.

De vijf belangrijkste bevindingen

Check Point en Cybersecurity Insiders sommen in het Cloud Security Report 2020 de volgende belangrijke uitdagingen op:
  • De top vier van bedreigingen in de public cloud: de belangrijkste bedreiging die de respondenten aanhaalden was een verkeerde configuratie van het cloudplatform (68%). In vergelijking met een jaar eerder stijgt dit met maar liefst een derde. Op de tweede plaats staat niet-geautoriseerde toegang tot de cloud (58%), gevolgd door onveilige interfaces (52%) en het kapen van accounts (50%).
  • De belangrijkste barrières voor cloudadoptie (op vlak van security): respondenten noemden een gebrek aan gekwalificeerde medewerkers (55%) als de grootste barrière voor het integreren van de public cloud. Iets minder dan de helft (46%) noemde budgettaire beperkingen als barrière, terwijl 37% problemen zag met de privacy van gegevens en 36% een gebrek aan integratie met de on-premises beveiliging aangaf.
  • Bestaande securitytools worstelen met public cloud: 82% zegt dat hun traditionele beveiligingsoplossingen ofwel helemaal niet werken, ofwel slechts in beperkte mate beveiligingsfuncties in cloudomgevingen bieden - een stijging van 66% ten opzichte van 2019 - wat wijst op meer problemen met cloud-beveiliging in de afgelopen 12 maanden.
  • Public cloud is een groter risico: 52% van de respondenten vindt het risico op beveiligingsinbreuken in public clouds groter dan in traditionele, on-premises IT-omgevingen. Slechts 17% ziet minder risico's en 30% is van mening dat de risico’s in beide omgevingen hetzelfde zijn.
  • Budgetten voor cloud-beveiliging stijgen: 59% van de organisaties verwacht dat hun budget voor cloudbeveiliging het komende jaar zal stijgen. Gemiddeld reserveren organisaties vandaag de dag 27% van hun beveiligingsbudget voor cloudbeveiliging.

"Het rapport toont aan dat cloudmigraties en -implementaties voorlopen op de mogelijkheden van IT-securityteams om hun organisatie te verdedigen tegen aanvallen en inbreuken. Hun bestaande beveiligingsoplossingen bieden slechts in beperkte mate bescherming tegen bedreigingen in de cloud en het ontbreekt de teams vaak aan de nodige expertise om de beveiligings- en complianceprocessen te verbeteren", aldus TJ Gonen, Head of Cloud Product Line, Check Point Software. "Om deze gaten te dichten, moeten organisaties een holistisch overzicht krijgen over al hun public cloudomgevingen en een uniforme, geautomatiseerde cloud-native bescherming implementeren, inclusief compliance-handhaving en eventanalyse. Op deze manier kunnen ze gelijke tred houden met de noden van het bedrijf en tegelijkertijd zorgen voor continue beveiliging."

Het Cloud Security Report 2020 is gebaseerd op de resultaten van een uitgebreide online enquête onder 653 cybersecurity- en IT-professionals. Het onderzoek werd in juli 2020 uitgevoerd om inzicht te krijgen in de nieuwste trends, belangrijke uitdagingen en oplossingen voor cloudbeveiliging bij een representatief aantal organisaties (verschillende grootte, meerdere sectoren). Het onderzoek werd uitgevoerd door Cybersecurity Insiders, een community voor informatiebeveiliging met 400.000 leden.

Het volledige rapport is hier te downloaden: https://pages.checkpoint.com/2020-cloud-security-report.html.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Check Point

Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP) biedt cybersecurity-oplossingen voor overheden en enterprises wereldwijd. Het beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangstratio van malware, ransomware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een multi-level security-architectuur die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt.
Meer over Check Point

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.