Vertrek zonder zorgen op vakantie met het Nuki Smart Lock 2.0

| Nuki | 3 min | 12 augustus 2020 11:02
Afbeelding: Het Nuki Smart Lock 2 | Copyright: Nuki
Nu de zomervakantie bezig is, maken heel wat gezinnen plannen om er een paar dagen tussenuit te knijpen. Zowel in binnen als in buitenland door de huidige situatie. Maar wie let er in de tussentijd op je huis en aan wie geef je je huissleutel? Aan de buurman? Aan een vriend? Het Nuki Smart Lock helpt je uit de nood, zodat je zonder zorgen op vakantie kan vertrekken.

Wanneer je even van huis bent, kunnen er zich lastige situaties voordoen waarin een klassieke sleutel al gauw problemen oplevert. Zo kan je buurman misschien wel een bepaalde periode voor je huisdieren en plantjes zorgen, maar vertrekt hij nadien zelf op vakantie en moet je een vriend bellen om in te springen. Of nog een klassieker; je volwassen zoon of dochter blijft alleen thuis en verliest de sleutel. Het is net op die lastige situaties dat Nuki een oplossing biedt, zodat je geen sleutels meer onder de bloempot moet verstoppen. 

Makkelijk te installeren

Het Nuki Smart Lock is heel makkelijk te installeren. In de meeste gevallen* kan je het smart lock simpelweg over je klassieke slot heen plaatsen. Om ervoor te zorgen dat je smart lock automatisch met je WiFi verbindt, zodat je het ook van op afstand via een app kan beheren, is het nodig om een bridge te installeren. Ook dat is heel eenvoudig: het enige dat je moet doen is de stekker in het stopcontact stoppen.

Het smart lock is niet enkel makkelijk te installeren, het is ook heel veilig. De communicatie-uitwisseling tussen het Smart Lock en je smartphone wordt van begin tot eind gecodeerd door een zeer geavanceerd algoritme. Nuki slaat die gegevens nergens en op geen enkel moment op, zodat ze niet kunnen worden gehackt. Als je meer wil weten over de beveiliging van Nuki's Smart Locks, bezoek dan onze blog via deze link. 

Altijd en overal toegang tot je huis

Om een vriend, buurman of familielid toegang te geven tot je huis, volstaat het om die persoon via de app een uitnodiging sturen. Alle personen die je in de app toevoegt, kunnen jouw deur openen of sluiten met één enkele swipe-beweging. Via de app kan je ook een afgebakende periode instellen gedurende welke iemand je huis kan betreden. Op die manier kan je je buurman enkel toegang geven voor de periode waarin hij ook effectief voor je plantjes komt zorgen.

Voor je oma die niet al te bekend is met technologie, kan je een FOB aanschaffen, een kleine afstandsbediening waarmee je de deur kan openen via een knopje. En mocht de buurman zijn smartphone verliezen of je oma de FOB kwijtraken, trek je hun machtiging simpelweg in via de app.

Een laatste voordeel van het Smart Lock is dat je push-meldingen kan instellen om te zien wanneer iemand je huis betreedt of wanneer iemand de deur per ongeluk open heeft laten staan bij het verlaten van je huis. Op die manier blijf je op de hoogte van wat er zich in je huis afspeelt, ook al bevind je je kilometers verder. 
 
* Of jouw deur compatibel is met het Nuki Smart Lock, kan je checken via volgende link: https://nuki.io/nl/help/smart-lock-nl/montage-op-de-deur/installatievereisten/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nuki
Nuki Home Solutions is een toonaangevende aanbieder van makkelijk te installeren slimme toegangsoplossingen in Europa. Eén team, één missie: "We streven ernaar bestaande toegangsoplossingen intelligenter te maken, zodat ze op termijn de fysieke sleutel gaan vervangen. We kijken ernaar uit om die uitdaging aan te gaan omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat mobiele technologieën het dagelijkse leven makkelijker zullen maken," legt CEO van Nuki Martin Pansy de missie van zijn bedrijf uit. Nuki Home Solutions GmbH werd opgericht in Graz in 2014. Na een succesvolle crowdfundingcampagne in 2015 groeide het bedrijf gestaag. Naast het ingeburgerde Nuki Smart Lock en een ruime waaier van accessoires zet Nuki zich hard in om nog slimme toegangsoplossingen verder te ontwikkelen voor een volledig sleutelloze toekomst.
Meer over Nuki
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.