Parkmobile vermindert stadsverkeer met feature Find & Park

| Parkmobile | 2 min | 13 augustus 2020 15:14
Copyright: Parkmobile
Parkmobile, de nummer 1 parkeerapp in Nederland, introduceert de feature Find & Park in Amsterdam. De Parkmobile app toont nu de waarschijnlijkheid van een beschikbare parkeerplaats in een straat. Hierdoor wordt nodeloos door de stad rijden op zoek naar een parkeerplaats tot een minimum beperkt, wat zorgt voor een bijdrage aan de CO2-reductie in een stad.
 
Automobilisten ervaren door Find & Park minder stress en besparen tijd omdat ze voor vertrek al kunnen zien waar de meeste kans op een beschikbare parkeerplaats is. Hierdoor wordt de kans om onnodig in de (parkeer)drukte te komen verkleind. 

Nauwkeurige berekening op basis van data 

Om de waarschijnlijkheid van een parkeerplaats zo nauwkeurig mogelijk te berekenen, combineert Parkmobile dynamische en statische data. De dynamische data worden verzameld door de zelfontwikkelde fleet-scanner sensoren op voertuigen die door de stad rijden en informatie verzamelen over de actuele parkeerbezetting. Deze dynamische data worden gecombineerd met statistische data, zoals verkeersregels en verkeersborden. 

Verminderen van milieuvervuiling 

Uit internationaal onderzoek* blijkt dat het zoeken naar een parkeerplaats tot wel 30% bijdraagt aan de verkeersopstoppingen in een stad. Met de nieuwe feature helpt Parkmobile dit te verminderen. 

Esther van der Meer, Managing Director van Parkmobile in Nederland: “Iedereen kent het vervelende gevoel van het zoeken naar een parkeerplaats in een drukke stad. Met Find & Park maken we hier een einde aan. We helpen automobilisten bij het vinden van een vrije parkeerplek. Automobilisten rijden hierdoor minder rond in stedelijke gebieden, wat bijdraagt aan de CO2-reductie van een stad. Dit is bijvoorbeeld voor de gemeente Amsterdam een belangrijk punt op de politieke agenda richting een klimaatneutrale stad in 2050.”

Uitrol feature in andere Nederlandse steden 

Vanaf nu is de nieuwe feature beschikbaar voor alle Parkmobile-gebruikers in Amsterdam. Het bedrijf bereidt zich ook al voor op de uitrol naar andere steden met een hoge parkeerdruk. 

Tijdsbesparing en minder stress bij parkeren

Tweederde (66%) van de Nederlandse automobilisten* zegt last te hebben van stress bij het zoeken naar een parkeerplaats. Met Find & Park kunnen gebruikers bij hun vertrek of vlakbij hun bestemming zien waar de grootste kans is op een vrije parkeerplaats en wordt nodeloos rondrijden door de stad tot een minimum beperkt. Automobilisten kunnen hiermee dichtbij hun bestemming parkeren en drukke plekken vermijden, wat door de huidige COVID-19-situatie wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd bespaart dit ook brandstof.
 
De app van Parkmobile is verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

* Bron: Traffic congestion metric, Connected Car Survey, Inrix, 2016

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Parkmobile

Parkmobile is onderdeel van PARK NOW Group, een toonaangevende aanbieder van mobiele betalingen voor parkeren. Met digitale parkeeroplossingen onder de merken PARK NOW, Parkmobile, RingGo en Park-line bedient de organisatie momenteel miljoenen gebruikers in Europa en Noord-Amerika. Het is de missie van de PARK NOW Group is om steden schoner, gezonder en leefbaarder te maken. PARK NOW Group is onderdeel van YOUR NOW, de door BMW GmbH en Daimler AG opgerichte wereldwijde leider in mobiliteitsoplossingen.
Meer over Parkmobile

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.