Mimecast kondigt nieuwe trainingsmethode SAFE Phish aan

Eindgebruikers leren van authentieke phishingcampagnes

| Mimecast | 2 min | 17 augustus 2020 10:47
Copyright: Mimecast
Mimecast kondigt nieuwe functionaliteiten aan waarmee klanten phishingsimulaties kunnen uitvoeren: SAFE Phish. Deze technologie biedt securityteams de mogelijkheid om echte phishingmails in te zetten als test- en trainingsmateriaal. Een speciaal dashboard toont een analyse van de resultaten.

Phishing blijft een serieus probleem voor het Nederlandse bedrijfsleven. Zo blijkt uit recent onderzoek van Mimecast dat volgens 70 procent van de Nederlandse respondenten het aantal phishingaanvallen in het afgelopen jaar gelijk bleef of zelfs toenam. Tegelijkertijd traint slechts 12 procent van de organisaties medewerkers op continue basis om cyberaanvallen te herkennen.

Datagedreven risicoanalyse

Bij SAFE Phish staat het leren van authentieke phishingcampagnes centraal. Phishingmails worden in realtime onschadelijk gemaakt en vervolgens op werknemers getest. De resultaten komen samen in het Mimecast SAFE Score-dashboard. Dit dashboard is ontworpen om een helder inzicht te geven in het securityniveau van de eigen organisatie.

Met SAFE Phish en SAFE Score krijgen securityteams een completer beeld van de risico’s op zowel individueel als organisatieniveau. Het risico dat een gebruiker in phishing trapt, wordt berekend op basis van vier factoren: actieve deelname aan de trainingen, het kennisniveau van de werknemer, zijn of haar mening over het belang van security en het aantal clicks op schadelijke URL’s.

SAFE Phish en SAFE Score maken een proactieve aanpak van potentiële problemen mogelijk. Denk hierbij aan het treffen van nieuwe beveiligingsmaatregelen of het organiseren van aanvullende trainingen voor risicovolle gebruikers. Organisaties kunnen hun prestaties ook afzetten tegen branchegenoten of bedrijven in de eigen regio.

Effectievere trainingen

“Het nabootsen van phishingaanvallen voor trainingsdoeleinden is altijd een uitdaging geweest”, zegt Michael Madon, SVP en GM van Mimecast Security Awareness Products. “Met SAFE Phish-technologie kunnen eindgebruikers op een veilige manier worden blootgesteld aan echte, onschadelijk gemaakte phishingaanvallen. Dit maakt trainingen effectiever en geeft organisaties een beeld van de medewerkers die het grootste risico vormen.”

“De kans dat een eindgebruiker op een schadelijke link klikt, is 5,2 keer kleiner na het volgen van de Mimecast Awareness Training”, vervolgt Madon. “De SAFE Phish-simulaties vergroten de positieve impact van onze security-awarenessoplossing nog verder.”

Beschikbaarheid

SAFE Phish en het SAFE Score-dashboard zijn naar verwachting vanaf oktober 2020 beschikbaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mimecast
Mimecast is een cybersecurityleverancier die duizenden organisaties wereldwijd ondersteunt op het gebied van e-mailbeveiliging, vertrouwelijkheid en continuïteit. De uitgebreide cloudsuite van Mimecast stelt organisaties in staat een complete strategie voor cyberresilience te implementeren. Van e-mail, websecurity, archivering en gegevensbeveiliging tot awarenesstrainingen, het optimaliseren van uptime en meer: Mimecast maakt organisaties weerbaar tegen cyberaanvallen, menselijke fouten en technische storingen.
Meer over Mimecast
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.