Ascom lanceert communicatieplatform AEP

| Ascom | 2 min | 17 augustus 2020 15:54
Copyright: Ascom
Internationale aanbieder van ICT-oplossingen Ascom gaat de markt op met het Ascom Enterprise Platform (AEP). Het is een totaaloplossing die bedrijven in staat stelt verschillende systemen te laten samenwerken en te integreren. AEP kan zowel Ascom-producten, als producten van andere leveranciers samenbrengen en is daarmee een open communicatieplatform.

Open platform

Die openheid was een voorwaarde in het ontwerpproces van het platform. Bedrijven en instellingen gebruiken steeds meer technologie in hun ondernemingen en nemen die vaak af bij verschillende merken en fabrikanten. AEP zorgt voor een gemakkelijke communicatie en samenwerking tussen applicaties en apparaten. De noodzaak van overkoepelende platforms wordt steeds groter, omdat apparaten en verschillende software met het internet verbonden zijn en constant updates draaien. Software X die geüpdatet is kan niet vanzelfsprekend meer met apparaat Y communiceren. Het Ascom Enterprise Platform bemiddeld daarin en zorgt dat alle apparaten met elkaar verbonden blijven.

Slimme en efficiënte alarmsystemen

Door per ‘onderdeel’ van het alarmsysteem de best passende optie te kiezen en die samen te laten werken, wordt de alarminstallatie als geheel slimmer en efficiënter. Wanneer een detector een melding maakt, kan die zijn signaal doorgeven aan andere hard- of softwaresystemen. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat de brandweer onnodig uitrukt. De oplossing wordt hierbij dus gevonden in die samenwerking van systemen. Je kunt de brandmelder koppelen aan een camerasysteem, zodat direct real-time beelden van het desbetreffende deel van het gebouw (waar de melding vandaan komt) doorgestuurd wordt naar de juiste persoon.

Integrale oplossingen

Een mogelijke toepassing van AEP ligt in de veiligheid. Met een overkoepelend platform kunnen organisaties hierin efficiëntie winnen en dus kosten besparen, en belangrijker: voor een veilig klimaat zorgen. Met AEP kunnen zaken voor werknemers veel sneller inzichtelijker worden, zodat tijdens calamiteiten BHV’ers ter plaatse bijvoorbeeld een veel acuter en gedetailleerder beeld van de situatie hebben.

Gauke de Bruin-Spijkers, portfoliomanager Enterprise, Safety & Security bij Ascom: “Het Ascom Enterprise Platform maakt het mogelijk voor ondernemers om, nog meer dan vroeger, te kiezen voor de beste deeloplossingen en toepassingen in hun bedrijfsketen. Je hoeft daar geen concessies op te doen omdat AEP de verbindende link tussen de losse onderdelen vormt. Wij geloven dat het Ascom Enterprise Platform verschillende oplossingen binnen een bedrijf niet alleen kan laten samenwerken, maar ook kan versterken. En daarbij kan het zoveel mogelijk foutengevoelig mensenwerk elimineren.”

Klik hier voor meer informatie over het Ascom Enterprise Platform.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Ascom

Ascom is een internationale aanbieder van ICT-oplossingen en mobiele werkstroomsystemen voor de gezondheidszorg. Vanuit zijn visie streeft het bedrijf ernaar om hiaten in de digitale informatievoorziening te dichten en optimale beslissingen mogelijk te maken – overal en altijd. De missie van Ascom is missiekritische, realtime oplossingen te bieden voor zeer mobiele, ad hoc- en tijdgevoelige omgevingen. Ascom gebruikt zijn unieke product- en systeemportfolio en kennis van softwarearchitectuur om integratie- en mobilisatieoplossingen te creëren die voor soepele, complete en efficiënte werkstromen zorgen in zowel de gezondheidszorg als industriële sectoren, beveiliging en de retail.
Meer over Ascom

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.