NTT Ltd. breidt datacenterdekking wereldwijd uit

Divisie Global Data Centers schroeft wereldwijd capaciteit op in India, het Verenigd Koninkrijk, Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Maleisië en Indonesië

| NTT | 5 min | 18 augustus 2020 13:10
Copyright: NTT
De divisie Global Data Centers van NTT Ltd. breidt zijn wereldwijde colocatiedatacenterplatform uit met nieuwe faciliteiten in de belangrijkste markten. NTT Ltd., een van de grootste datacenterproviders ter wereld, bedient een platform van meer dan 500.000 vierkante meter colocatieruimte, verdeeld over 160 datacenters in meer dan twintig landen en regio’s.

Masaaki Moribayashi, Senior Executive Vice President Services van NTT Ltd.: “Om hun digitale doelen te bereiken, hebben organisaties behoefte aan een wereldwijd platform dat zich voortdurend uitbreidt. Daarom blijven wij ons portfolio van beste datacenters uitbreiden in nieuwe en bestaande markten om zo onze wereldwijde geografische voetafdruk te vergroten.”

Terwijl NTT aan de groeiende vraag vanuit de markt voldoet, voldoet het bij de groei van zijn wereldwijde datacenterplatform waar mogelijk ook aan duurzame best practices.

“Als zij dit willen, kunnen klanten van al onze nieuwe datacenters gebruikmaken van duurzame energie. NTT investeert namelijk in een duurzame toekomst voor onze planeet”, aldus Moribayashi. “Onze datacenters zijn strategisch geplaatst zodat zij onderling verbonden ecosystemen ondersteunen in ’s werelds belangrijkste bedrijfs- en overheidscentra, en over de nieuwste datacentertechnologie beschikken zodat zij veilig, betrouwbaar en energiezuinig zijn.”

De divisie Global Data Centers van NTT Ltd. opent binnenkort nieuwe datacenters in India, het Verenigd Koninkrijk, Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Maleisië en Indonesië. Wanneer deze datacenters volledig operationeel zijn, leveren ze meer dan vierhonderd megawatt (MW) aan IT-load voor deze markten. 
  • Mumbai, India – In het derde kwartaal van 2020 gaat het nieuwe Mumbai 7 Data Center live op de Chandivali-campus van NTT Ltd. Dit datacenter biedt 25 MW aan IT-load. Het is het derde datacenter op de Chandivali-campus en brengt de totale IT-load op 61 MW. Het is aan alle vier de kanten goed verbonden met glasvezel. Ook ligt het datacenter op een kleine 15 minuten van het Chhatrapati Shivaji International Airport van Mumbai.
  • Londen, Verenigd Koninkrijk – Het nieuwe London 1 Data Center opent in het derde kwartaal van 2020. Dit datacenter heeft bij volledige benutting een capaciteit van 64 MW. Bij de opening van de faciliteit ligt de capaciteit op 8 MW. De faciliteit staat in verbinding met de vijf bestaande datacenters van NTT Ltd. in Londen – samen kunnen zij een IT-load van honderd MW leveren. Het London 1 Data Center staat in Dagenham (Oost-Londen), vlakbij de London Docklands. Dit is het internetknooppunt en backbone van wereldwijde connectiviteit van het Verenigd Koninkrijk, en faciliteert het merendeel van de London Internet Exchanges (LINX’s).
  • Tokio, Japan – NTT Communications start een nieuw datacenter in Japan dat in het derde kwartaal van 2020 operationeel zal zijn.
  • Hillsboro, Oregon, Verenigde Staten – NTT Ltd. huurt momenteel ruimte op zijn eerste datacentercampus in Hillsboro in Oregon. In het derde kwartaal van 2020 komen de eerste zes MW van Hillsboro 1 Data Center online als onderdeel van een bestaand gebouw dat geschikt wordt gemaakt voor datacenters van topniveau. De campus van NTT Ltd. zal uiteindelijk vijf datacenters bevatten van in totaal 144 MW en zal direct worden aangesloten op de ultrahoge glasvezelring die dient als kruisverbinding voor meerdere Trans-Pacific onderzeese kabels die de latentie verminderen tussen de Verenigde Staten en snelgroeiende Aziatische markten.
  • Ashburn, Virgina, Verenigde Staten – In Ashburn, locatie van de grootste en meest gewilde datacentermarkt ter wereld, bouwt NTT Ltd. aan zijn vijfde datacenter. Het twee verdiepingen tellende Ashburn 5 Data Center heeft een capaciteit van 32 MW, waarvan 8 MW klaar is voor gebruik in het derde kwartaal van 2020. Hiermee komt de totale voetafdruk van NTT Ltd. in Ashburn op 108 MW, verdeeld over de vijf gebouwen. Drie van deze gebouwen staan op de omheinde en beveiligde Ashburn-campus van NTT Ltd. Op dit terrein van bijna 32 hectare is plaats voor nog vier gebouwen.
  • München, Duitsland – NTT Ltd. is klaar met de ruwbouw van zijn tweede gebouw binnen de Munich 2 Data Center-campus. Het nieuwe gebouw gaat in het vierde kwartaal van 2020 online en levert klanten uiteindelijk 14 MW aan IT-load. München is het economische en digitale centrum van Zuid-Duitsland. Het Munich 2 Data Center beschikt ook over een Technology Experience Lab en maakt deel uit van het schaalbare netwerk en connectiviteitsecosysteem van NTT.
  • Cyberjaya, Maleisië – NTT Ltd. bouwt aan het vijfde datacenter op zijn Cyberjaya-campus, op dertig kilometer van het centrum van Kuala Lumpur. Het nieuwe Cyberjaya 5 Data Center met een capaciteit voor 5,6 MW aan kritieke IT-load komt in het vierde kwartaal van 2020 online en voldoet aan de eisen van hyperscalers en hoogwaardige bedrijven.
  • Chicago, Illinois, Verenigde Staten – NTT Ltd. huurt nu ruimte voor de nieuwe datacentercampus in Chicago op een locatie van ruim 7 hectare groot. Twee gebouwen van elk twee verdiepingen en een capaciteit van 36 MW leveren in totaal uiteindelijk 72 MW aan schaalbare kritieke IT-load. Het eerste gebouw, de Chicago 1 Data Center, komt met 6 MW online in het eerste kwartaal van 2021.
  • Jakarta, Indonesië – De nieuwe campus van NTT Ltd. in Bekasi heeft een maximale capaciteit van 45 MW aan kritieke IT-load. De nieuwe campus met de naam Indonesia Jakarta 3 Data Center, is het grootste datacenter in Indonesië en start naar verwachting in de eerste helft van 2021.
NTT Ltd. heeft ook plannen om volgend jaar nieuwe datacenters te ontwikkelen in Johannesburg, Silicon Valley, Madrid en Phoenix. Verder wil het bedrijf extra capaciteit toevoegen in Mumbai, Londen, Wenen, Zürich, Berlijn en Frankfurt.

Ryuichi Matsuo, Executive Vice President van de divisie Global Data Centers van NTT Ltd.: “We zijn blij dat we onze diepgaande expertise op het gebied van bouw en ons kapitaal kunnen benutten om onze datacenterfaciliteiten uit te breiden. Door onze voetafdruk gedurende de pandemie te vergroten, kunnen we onze klanten ondersteunen in hun toenemende behoefte aan betrouwbare en robuuste clouddiensten, cloudcommunicatie, digitaal entertainment en nieuwe technologie zoals kunstmatige intelligentie.”

De datacenterklanten van NTT Ltd. hebben toegang tot fullstack-technologieoplossingen van datacenters, netwerken, voice- en video-infrastructuren en managed services. NTT Ltd. is zeer ervaren in het bouwen van technisch geavanceerde datacenters tegen een lage TCO en een hoge mate van redundancy. Het wereldwijde datacenterplatform van NTT Ltd. voorziet in end-to-end-oplossingen voor klanten die hun kritieke IT-load over de belangrijkste wereldwijde locaties kunnen verdelen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NTT
NTT is een toonaangevende wereldwijde technology services provider. We hebben de expertise van veel bedrijven gebundeld tot één leverancier van technology services. We trekken op met partnerorganisaties over de hele wereld om tot slimme, technologische oplossingen te komen. Slim betekent voor ons data gestuurd, verbonden, digitaal en veilig.
Meer over NTT
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.